Aruba Instant IAP-205

11ac Wireless Access Point (2x2:2)


Dit product is niet meer leverbaar
Klik hier voor vervangend product

Bij dit access point wordt een systeemplafondbeugel meegeleverd. Voor wand- of plafondmontage
heeft u de volgende kit nodig: Aruba Mounting Kit.

Aruba Instant IAP-205

De Aruba IAP 205 is een multifunctioneel managed WiFi access point. Het access point beschikt over een 2,4 GHz (max. 300 Mbps) en 5 GHz (max. 867 Mbps) radio en wordt gemanaged door een interne virtuele controller. Hierdoor is een losse controller niet meer nodig.

Lees meer

Eigenschappen Aruba Instant Access Point 205

802.11a/b/g/n/ac (2.4 & 5GHz)
ClientMatch-technologie
Netwerkbeveiliging en webfiltering (OpenDNS)
Eenvoudig te installeren
Power over Ethernet mogelijkheden

Instant Access Point (IAP) oplossing
Met de Instant Access Point oplossing van Aruba kunt u met gemak een managed WiFi-netwerk opzetten zonder aanschaf van een controller die het netwerk beheert. De Instant Access Points zijn namelijk voorzien van een interne virtuele controller.

Eén van de Aruba IAP-205 access points wordt ingesteld als virtuele controller. Dit access point zorgt ervoor dat het WiFi netwerk centraal wordt aangestuurd. De virtuele controller regelt de authenticatie van clients, pusht de configuratie, VLAN's, ARM en bezit firewall-taken. Zo kunt u beschikken over een centraal managed WiFi-netwerk zonder dat u een relatief dure controller aanschaft.

Mocht het access point met virtuele controller uitvallen, dan wordt deze automatisch overgenomen door een ander Aruba IAP in het netwerk. Hierdoor gaat het draadloze netwerk niet down en kunt u gewoon door blijven werken.WiFi-client optimalisatie
De gepatenteerde ClientMatch-technologie zorgt ervoor dat mobiele apparaten sneller schakelen tussen de access points binnen het netwerk. Het access point verzamelt continu sessie prestatiegegevens van alle gebruikers van het netwerk. Zodra een mobiel apparaat buiten het bereik van een access point valt of zodra er interferentie optreedt, stuurt ClientMatch de gebruiker automatisch naar een access point die de gebruiker beter kan bedienen.

Netwerkbeveiliging en webfiltering
Met de Aruba IAP 205 kunt u uw netwerk beveiligen door middel van openDNS. Door het aanmaken van een gratis OpenDNS account kunt u gebruikmaken van de geïntegreerde webfilter, malware en botnet beveiliging. OpenDNS biedt netwerkbeveiliging en webfiltering voor al uw apparaten die verbonden zijn met het draadloze netwerk van Aruba.

Ook kunt u met de Aruba IAP 205 gebruikmaken van de geïntegreerde Trusted Platform Module (TPM). Hiermee kunt u veilig uw wachtwoorden, encryptiesleutels en certificaten opslaan. Door gebruik te maken van de geïntegreerde TPM bent u minder kwetsbaar voor fysieke en virtuele aanvallen.

Installatie-wizard
De Instant Access Points van Aruba zijn eenvoudig te installeren middels de installatie-wizard. Uiteraard bezit elke pagina van deze wizard ook een 'advanced button', waardoor desgewenst verschillende geavanceerde opties ingesteld kunnen worden. Ook het uitbreiden van het draadloos netwerk gaat zeer eenvoudig. U kunt in het configuratiescherm snel extra Aruba IAP's toevoegen aan het draadloze netwerk.

Limited Lifetime Warranty
De producten van Aruba Wireless zijn voorzien van limited lifetime warranty. Dit houdt in dat u gebruik kunt maken van de hardware support tot vijf jaar nadat het product end of life wordt verklaard door Aruba. Er wordt support geleverd op de hardware van de producten. Mocht het product defect zijn dan kunt u deze als eindgebruiker direct terugsturen naar Aruba. Naast de hardware support zijn ook software en firmware upgrades inbegrepen. Bekijk het Aruba support document voor meer informatie over de garantie.

Inhoud verpakking
  • Aruba IAP205
  • Bevestigingsbeugels voor systeemplafond
  • Handleiding


Sales representative
Vraag het onze expert!
Edwin Oskam
Tel: 030 669 1220
Chat Direct
WiFi installatieservice
HPE Aruba Business Partner
Altijd GRATIS verzending
Binnen de Benelux
Veilig betalen
Via iDeal, creditcard en op rekening
Tevredenheidsgarantie
30 dagen niet goed, geld terug
Download
Handleidingen & bijlagen

Specificaties

Artikelnummer: JW212A
EAN: 190017021133

Merk: HPE-Aruba

Lees meerReviews

Schrijf hier als eerste uw ervaring over het product!


Veelgestelde vragenIk kan niet vinden wat voor PoE adapter ik moet hebben voor de Aruba IAP-205. Op de Aruba staat iets van 53v, maar wat moet ik nu eigenlijk kopen om de Aruba werkend te krijgen?
De Aruba IAP-205 is 802.3af compatible en werkt daarom met elke 802.3af (of 802.3at) injector/adapter of switch. Hierdoor werkt de Aruba IAP-205 met elke PoE injector of switch van Cisco, Zyxel en Netgear. De meeste voordelige PoE injector is de TP-Link PoE-105S, dit is momenteel de goedkoopste 802.3af PoE injector die een gigabit snelheid kan leveren.
We hebben op dit moment een netwerk met allemaal IAP-205 access points. We willen dit uitbreiden, echter de IAP-205 is niet meer leverbaar. Zou u mij kunnen vertellen welke product vervangend is? Kunnen we dit product, net als de IAP-205 zowel standalone als in een netwerk met andere IAP-205 access points gebruiken?
De Aruba IAP-205 wordt in de laatste firmwarereleases uit 2019 niet meer ondersteund en kan daarom niet samen functioneren met een hoop nieuwe modellen waaronder het nieuwe 11ac/WiFi5 instapmodel (AP-303) en de 11ax/WiFi6 modellen (5XX serie). Aruba verwijst nu naar de IAP-305 als alternatief voor de IAP-205, want deze kan niet alleen samen functioneren met uw bestaande IAP-205 modellen, maar deze kan eventueel later nog gecombineerd worden met nieuwere modellen als u de IAP-205 units uit het netwerk haalt om te upgraden naar nieuwe modellen. Deze werkt bijvoorbeeld wel in combinatie met de AP303 en de 5XX serie.

Zowel de IAP-205 als de IAP-305 zijn beide voorzien van de Instant firmware en hebben daarom dezelfde werking. Alleen de hardware verschilt en daarbij heeft de IAP-305 een hogere 5GHz snelheid (1300mbp/s i.p.v. 867mbp/s) door de 3x3 radio op 5GHz.

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie