Draytek Vigor 130

VDSL2 Modem Annex A


Dit product is niet meer leverbaar
Klik hier voor vervangend product

Draytek Vigor 130

De Draytek Vigor 130 is een compacte VDSL2 modem/router, geschikt voor IPv6, met een gigabit ethernet LAN poort. Dit product biedt multi-VLAN en multi-PVC, en zoals men van Draytek gewend is, bevat het model ook een uitgebreide firewall. Geschikt voor ADSL over een analoge telefoonlijn.

Lees meer

Eigenschappen Draytek Vigor 130
Geïntegreerd VDSL2 en ADSL modem
Ondersteunt VDSL2 Vectoring
Volledig transparant in te zetten
1 gigabit LAN poort
Multi-VLAN en multi-PVC
IPv6 ready


Geschikt voor VDSL2 en ADSL
Het geïntegreerde modem van de Draytek Vigor 130 is geschikt voor zowel VDSL2- als ADSL-verbindingen. Dit model ondersteunt analoge ADSL-verbindingen. Indien u op zoek bent naar een vergelijkbaar model dat ADSL-verbindingen via ISDN ondersteunt verwijzen wij u naar de Draytek Vigor 120 annex B.

IPv6 ready
De Draytek Vigor 130 ondersteunt zowel IPv4 als ook IPv6. U kunt de Vigor 130 modem/router dus zonder problemen blijven gebruiken wanneer uw provider overstapt naar IPv6 in combinatie met IPv4. Doordat de Draytek Vigor 130 met beide protocollen overweg kan, is deze modem/router gereed voor de toekomst.

Multi-VLAN en multi-PVC
Met behulp van de Multi-VLAN functie op de Draytek Vigor 130, is het mogelijk interne netwerken van elkaar te scheiden. Er kunnen meerdere subnets met een eigen DHCP server worden gecreëerd, waardoor aparte interne netwerken ontstaan. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer twee bedrijven gebruikmaken van dezelfde breedbandverbinding, maar niet bij elkaar op het netwerk mogen komen.

De router ondersteunt tevens multi-pvc, wat inhoudt dat deze in combinatie met alles-in-1 abonnementen (televisie, internet en telefonie) gebruikt kan worden. Wilt u weten of de Draytek Vigor 130 ook geschikt is voor uw abonnement, neem dan contact met ons op.

Firewall
De robuuste firewall van de Draytek Vigor V130 zorgt voor optimale beveiliging van het netwerk. U bent bijvoorbeeld beschermd tegen Denial of Service (DoS) aanvallen, maar ook is de router voorzien van Stateful Packet Inspection (SPI). Alle inkomende pakketten worden gecontroleerd voordat zij uw netwerk binnenkomen. URL filtering behoort ook tot de mogelijkheden van de Vigor 130, zodat u de toegang tot ongepaste websites kunt blokkeren.

Voorbeeld oplossingen
Er zijn een aantal oplossingen te bedenken waarbij de Vigor 130 ingezet kan worden.

De Vigor 130 in bridge mode; ideaal voor loadbalancer
De Vigor 130 is in onderstaand scenario in bridge mode geplaatst. De achterliggende loadbalancer/firewall (de Vigor 130) krijgt het externe IP-adres van de internetprovider op de WAN poort. Hierdoor kunnen functionaliteiten zoals VPN en de firewall eenvoudiger in loadbalancers worden toegepast. Uiteraard kan de Vigor 130 ook worden ingezet voor een router met één WAN poort.Vigor 130 als modem/router waarop 1 computer/server kan worden aangesloten
De Vigor 130 is in dit scenario als modem/router ingezet. Het product beschikt over 1 LAN poort en kan in situaties waar een computer of server draait perfect worden ingezet. Door de ingebouwde object oriented firewall in de Vigor 130 is het netwerk toch optimaal beveiligd.Vigor 130 als modem/router met daarachter een switch
In dit scenario kan, indien men gebruik wil maken van meerdere netwerkproducten achter de Draytek Vigor 130, uiteraard gebruik worden gemaakt van een switch, zoals bijvoorbeeld de Vigor G2080. De Vigor 130 beschikt over NAT en een ingebouwde DHCP server voor het toekennen van IP-adressen aan werkstations en printers. Door het toepassen van de object oriented firewall zijn de netwerkproducten volledig beschermd.Inhoud verpakking
  • Draytek Vigor 130 router
  • Voedingsadapter
  • Installatie cd-rom
  • Netwerkkabel
  • Telefoonkabel
  • Handleiding


Sales representative
Vraag het onze expert!
Max Sneep
Tel: 030 669 1222
Chat Direct
Altijd GRATIS verzending
Binnen de Benelux
Veilig betalen
Via iDeal, creditcard en op rekening
Tevredenheidsgarantie
30 dagen niet goed, geld terug

Specificaties

Artikelnummer: V130-A
EAN: 4712909121521

Merk: DrayTek

Lees meerReviews

Schrijf hier als eerste uw ervaring over het product!


Veelgestelde vragenBeste

Er is me iets niet duidelijk:

Bij de omschrijving staat : 1 gigabit LAN poort
Bij de specificaties staat: 4-Poorts 10/100Mbps

Bij de omschrijving staat : IPv6 ready
Bij de specificaties staat: geen IPv6 Ondersteuning

Wat klopt er en wat niet?


De Draytek Vigor 130 ondersteunt zowel IPv4 als ook IPv6. U kunt de Vigor 130 modem/router dus zonder problemen blijven gebruiken wanneer uw provider overstapt naar IPv6 in combinatie met IPv4. Doordat de Draytek Vigor 130 met beide protocollen overweg kan, is deze modem/router gereed voor de toekomst.
ik heb het Draytek 130 adsl modem annex a maar moet hem binnen kort gebruiken op een ISDN locatie, kan ik er Annex B firmware in uploaden en werkt het dan met ISDN ?
Wilt u de Draytek 130 plaatsen bij een VDSL ISDN lijn? Dan kunt u de unit toepassen zoals hij nu is. 
Voor VDSL maakt Annex A of Annex B geen verschil uit.

Wilt u een Draytek modem in bridge mode inzetten op een ADSL ISDN lijn, dan zou ik willen adviseren om te gaan voor de Draytek 122 Annex B.
De Draytek 130 Annex A is niet om te flashen naar een Annex B unit, dit is hardware afhankelijk.

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie