Laadpaal kopen

Elektrische auto heeft de toekomst

Elektrische auto, laadpaal kopen

Elektrisch rijden is al een aantal jaar mogelijk, maar nu gaat het echt groot worden. De overheid stimuleert elektrische auto’s met subsidies en lage bijtelling en de autoproducenten steken miljarden in de ontwikkeling. Volgens een nieuwe analyse van Bloomberg New Energy Finance (BNEF) worden de jaren ’20 van deze eeuw het moment van de definitieve doorbraak van de elektrische auto.

Kosten elektrische auto

Zoals met elke technologische ontwikkeling wordt een product steeds goedkoper naarmate de tijd vordert. Zo ook met elektrische auto’s. De kosten van accu’s voor elektrische auto’s zijn het afgelopen jaar met 35 procent gedaald. Dit is van belang omdat de accu goed is voor ongeveer 1/3 van de kosten van het ontwikkelen van een elektrische auto. Wanneer deze ontwikkeling zich door zet kunt u in 2040 voor minder dan €20.000,- elektrisch rijden, verwacht het BNEF. Zij schatten ook dat in 2040 ongeveer 35 procent van de auto’s in de wereld een plug zullen hebben.

Ontwikkeling Tesla, Chevrolet en Nissan

Drie grote producenten van elektrische auto’s, Tesla, Chevrolet en Nissan, zijn hard bezig met het ontwikkelen van goedkope elektrische auto’s. Binnen enkele jaren moeten de eerste elektrische voertuigen met een groot bereik voor minder dan €25.000,- op de markt komen. De verwachting is dat rond 2020 dat een bepaald aantal elektrische auto’s zelfs minder zal kosten en beter zal presteren dan concurrerende brandstofauto’s.

De groei van elektrisch rijden

Afgelopen jaar groeide de verkoop van elektrische auto’s met 60% wereldwijd. Natuurlijk is het percentage ten opzichte van brandstofauto’s nog minimaal, maar het geeft wel aan dat elektrisch rijden in de lift zit. BNEF voorspelt dat de groei van elektrisch rijden een S-curve zal volgen, waarbij we nu in de aanloopfase zitten. Net als bij smartphones en tablets zal volgens het BNEF de groei van elektrische auto’s vanaf 2020 explosief toenemen. Een groot voordeel zal zijn dat de oliebehoefte een stuk kleiner wordt en ingeruild wordt voor duurzame energie. Goed voor het milieu dus.

Voorwaarde voor groei elektrisch rijden

Wil elektrisch rijden echt een succes worden, dan moet er één van de volgende 4 dingen gebeuren: overheden moeten de kosten voor elektrisch rijden verlagen met subsidies, producenten moeten lage winstmarges accepteren, consumenten moeten meer willen betalen voor elektrisch rijden of de kosten voor accu’s moeten omlaag. De kans dat de eerste drie voort zullen blijven duren is niet groot. Echter, de kosten van accu’s voor elektrische auto’s worden wel steeds lager. De groei van elektrisch rijden lijkt dus gegarandeerd.

Laadpaal kopen

Met de groei van het aantal elektrische auto’s zal ook de vraag naar laadpalen toenemen. Een laadpaal kopen is immers essentieel om uw auto te kunnen opladen. Het kan een flinke opgave zijn om de juiste laadpaal voor uw auto te vinden. Kies daarom uw laadpaal per merk. Komt u er niet uit? Onze productspecialisten staan voor u klaar om professioneel advies te geven voor uw situatie. Lees verder op onze informatiepagina ‘Laadpaal kopen’ of neem direct contact op via 030 303 6704.