Engenius ENH500

WiFi 4 point-to-point kit incl. kabels en beugels


Dit product is niet meer leverbaar
Klik hier voor vervangend product

Engenius ENH500

Deze point-to-point-bundel is een complete straalverbinding die perfect is voor dataverbindingen tot 1 kilometer met hoge throughput.

Lees meer

Deze 11a/n Engenius-bundel bestaat uit de volgende onderdelen:


  • 2x Engenius ENH500 access point

  • 2x Ethernetkabel 20 meter

  • 2x Ethernetkabel 5 meter

  • 2x Bevestigingsbeugel CX04

5GHz straalverbinding


Met deze krachtige point-to-point-verbinding realiseert u eenvoudig een draadloze straalverbinding (ook wel wireless bridge of point-to-point-verbinding genoemd). Deze straalverbinding functioneert feitelijk als een onzichtbare ethernetkabel en is vanwege haar transparante karakter gewoon geschikt voor allerlei soorten draadloos dataverkeer (data, VoIP, video, etc.).

802.11a en 11n


Deze point-to-point-verbinding werkt op de 5GHz band (802.11a), zodat u minder last heeft van storing door andere apparaten. De verbinding gebruikt 11n-technologie en behaalt daardoor een throughput (datadoorvoersnelheid) van 300Mbps bruto, wat in de praktijk neerkomt op zo'n 100Mbps netto.

Interne sector-antennes


De Engenius ENH500 access points hebben sterke interne 13dBi flatpanel-antennes (H92°,V58°). Doordat de access points aan de achterzijde zijn voorzien van LED-indicatoren, is uitrichten eenvoudig. Overigens kunt u de CX04-knikarmen ook 90° kantelen t.b.v. een optimale uitrichtpositie.

Bereik


In zichtverbindingen (line-of-sight) kan deze set een stabiele draadloze verbinding opzetten tot een afstand van 1 kilometer.

PoE


Deze access points worden eenvoudig via PoE (Power-over-Ethernet) gevoed. De ethernetkabel zorgt naast data namelijk ook voor stroomtoevoer dankzij de meegeleverde PoE-injector en PoE-adapter. U hoeft dus slechts één kabel naar het access point te trekken: de 20m kabel van switch/LAN/router naar PoE-injector en de 5m van de injector naar het buiten geplaatste access point.

Engenius ENH500


De technologie van deze bundel ligt bij de twee Engenius ENH500 access points. Dit zijn zeer krachtige outdoor radio's met interne flatpanel-antennes. De complete beschijving van deze access points kunt u vinden bij het losse exemplaar. Klik hier.

Installatie


U stelt beide units in als WDS bridge en koppelt deze via het MAC adres van de units aan elkaar. De fabrikant raadt aan de units te testen met een onderlinge afstand van maximaal 50 meter. Klik hier. voor de uitgebreide installatiehandleiding.

Sales representative
Vraag het onze expert!
Edwin Oskam
Tel: 030 669 1220
Chat Direct
WiFi installatieservice
Altijd GRATIS verzending
Binnen de Benelux
Veilig betalen
Via iDeal, creditcard en op rekening
Tevredenheidsgarantie
30 dagen niet goed, geld terug
Download
Handleidingen & bijlagen

Specificaties

Artikelnummer: P2P-11an-kit-a

Merk: EnGenius

Lees meerReviews


Complete kit snelle levering. Gebruiksaanwijzing is zeker voor een niet in de computerbranche beroepsmatig iemand zeer beperkt en onduidelijk. De
helpdesk van EnGenius biedt dan ook geen uitkomst beloven terug te bellen wat dan niet gebeurd, slechte service.
Het product werkt wel naar tevredenheid, jammer van de service van EnGenius.

[Reactie Wifishop: Voor de installatie is inderdaad IP-kennis vereist. Desgewenst kan de Engenius-helpdesk u assisteren bij de installatie. Wij kennen hen als capabel en hulpvaardig en vermoeden een misverstand in de communicatie. Wilt u zo vriendelijk zijn nogmaals contact met hen op te nemen?]

Er zijn geen pluspunten voor dit product

Er zijn geen minpunten voor dit product

Beoordeling:
18-02-2014

set binnen gehad, 2 panden met een afstand van ruim 250 meter uit elkaar. Bridge opgezet tussen de 2 basepoints, firmware update gedaan. Binnen 20 minuten een werkende oplossing. Werkelijk fantastisch!
Van te voren even telefonisch contact gehad met de firma Engenius zelf, werd netjes teruggebeld en geadviseerd welke set voor ons het meest geschikt was. De fysieke installatie was nog het meeste werk, 2 antennes met een hoogwerker monteren aan het pand en de kabels aansluiten op het netwerk. Erg mooie oplossing.

Er zijn geen pluspunten voor dit product

Er zijn geen minpunten voor dit product

Beoordeling:

Lees meer reviews

Veelgestelde vragenik heb zojuist dit setje bestel om verbinding te maken tussen 2 locaties. Welke setting kan ik nu het beste gebruiken om de verbinding transparant te maken zodat alle VLANs van de router in locatie 1 ook door komen bij locatie 2, maar ook dat deze goed beveiligd is tegen de rest van de wereld.
U kunt hier het beste de operation mode WDS bridge voor gebruiken op beide units, dit zal er voor zorgen dat alleen VLANs mee worden genomen in de point-to-point verbinding.

Bij WDS koppelt u de twee accesspoints met elkaar via het MAC-adres, alleen de accesspoints de WDS list krijgen toegang tot de verbinding. De verbinding is daarnaast ook beveiligd met AES waardoor de data (packets) op alternatieve methodes ook niet gebruikt/gelezen kunnen worden.

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie