Home - Product informatie - Netwerk - Alles over Power over Ethernet (PoE)

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1220

Start een chatgesprek


Alles over Power over Ethernet (PoE)

Alles over Power over Ethernet (PoE)
Wat is Power over Ethernet?

Power over Ethernet, oftewel PoE, is een technologie waarmee één netwerkkabel (UTP-kabel) zowel stroom als data levert. Onder andere IP-Camera’s, WiFi access points en VoIP-toestellen kunnen door deze technologie gevoed worden via een PoE-switch of een PoE-injector.

Hoe werkt PoE?

Een netwerkkabel bevat acht aders, waarvan er vier worden gebruikt bij een standaard aansluiting. PoE-technologie benut de overige vier aders om stroom door te leveren. Daarbij wordt een specifiek protocol toegepast om te detecteren of er een PoE-toestel is aangesloten en welk vermogen benodigd is. Pas daarna wordt via de kabel de nodige elektrische spanning aangeboden.

Wat zijn de voordelen van Power over Ethernet?

Het voordeel van Power over Ethernet is dat apparaten zowel stroom als data verkrijgen via één netwerkkabel. Er is geen losse voedingsadapter benodigd om het PoE-ondersteunende apparaat te voeden. Zo is het mogelijk om apparaten netjes weg te werken en op grotere afstand van een stopcontact te plaatsen. In het geval van een WiFi access point kan deze bijvoorbeeld netter aan het plafond worden gemonteerd.

Verschillende PoE-standaarden

De originele PoE-technologie is bekend onder de naam IEEE 802.3af. Deze originele standaard laat een vermogen toe van 15,4 Watt per ethernetpoort. De grote broer van 802.3af is IEEE 802.3at. Dit wordt ook wel PoE+ genoemd, omdat 802.3at maximaal 30 Watt hanteert per ethernetpoort.

Heeft u een IP-camera met een verbruik van bijvoorbeeld 22W PoE, dan is een PoE-switch of PoE-injector met ondersteuning voor 802.3at nodig. In de meeste gevallen is 802.3at backwards compatible, wat betekent dat een 802.3at PoE-switch of PoE-injector ook 802.3af apparatuur kan voeden.

PoE-switch of PoE-injector?

Heeft u één apparaat in uw netwerk dat PoE-gevoed dient te worden, dan is een PoE-injector de ideale oplossing. In dit geval is een PoE-injector voordeliger dan een PoE-switch. Indien u echter meerdere apparaten binnen uw netwerk wilt voeden met PoE, dan is een PoE-switch de beste oplossing. Deze is namelijk geschikt voor een groter aantal apparaten. Hoeveel apparaten u op de PoE-switch kunt aansluiten, hangt af van het aantal poorten en kan variëren van circa 5 tot 48 apparaten.
 
ALFA Network PoE+ injector
Universele Gigabit PoE-injector (802.3af)
Gigabit PoE+ injector (802.3af/at)
 
24-poorts Managed Gigabit PoE+ switch
Xclaim AF-Xi PoE Injector
ALFA Network PoE+ injector
                  
Zyxel GS1900-24HP
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
 

PoE in combinatie met een unmanaged of managed switch

PoE-switches zijn beschikbaar in unmanaged en managed varianten. Het voordeel van een managed PoE-switch is dat deze meer beheermogelijkheden biedt, waaronder QoS (Quality of Service). Hiermee kunt u het netwerkverkeer van bepaalde apparaten voorrang geven op dat van andere apparaten.

Indien u bijvoorbeeld een camera en een VoIP-toestel op de PoE-switch heeft aangesloten, kunt u voorrang verlenen aan het telefonieverkeer in plaats van de camera. Zo wordt uw telefoongesprek niet onderbroken wanneer het netwerk te veel wordt belast. Een unmanaged PoE-switch is eenvoudiger en heeft vrijwel geen beheermogelijkheden. De switch voedt de aangesloten apparaten en het dataverkeer wordt automatisch onderverdeeld.

Belangrijk om op te letten bij de aanschaf van een PoE-switch

Voor de aanschaf van een PoE-switch en PoE-apparatuur is het belangrijk om uit te zoeken hoeveel vermogen de switch maximaal kan bieden en of dit overeenkomt met de hoeveelheid Watt die uw apparatuur nodig heeft. Is het PoE-budget van de switch bijvoorbeeld 60W en heeft u vijf WiFi access points die 15W nodig hebben, dan levert de switch 15W te weinig.
 
Daarnaast is het belangrijk te controleren welke PoE-standaard (802.3af of 802.3at) uw apparatuur ondersteunt. Op basis daarvan kunt u bepalen of u een PoE of PoE+ switch nodig heeft. Voor de aansluiting van de apparaten op uw PoE-switch adviseren wij Cat5e bekabeling.
 

Advies over PoE?

Heeft u nog een vraag over PoE of wilt u advies? Onze productspecialisten helpen u graag en geven u indien gewenst een passend advies. Neem hiervoor contact op via 030 669 1222 of stuur een
e-mail naar sales@kommago.nl. 
 

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie