Home - Product informatie - Netwerk - DrayTek WiFi-oplossingen

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1220

Start een chatgesprek


Draytek WiFi-oplossingen

Met de routers en access points van Draytek bent u verzekerd van een snel en stabiel WiFi-netwerk. De producten bieden een uitstekende dekking en een hoge doorvoersnelheid en leveren voldoende capaciteit om bijvoorbeeld een kantoorpand van WiFi te voorzien. Draytek producten staan daarnaast bekend om hun betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Functionaliteiten zoals wireless roaming en Wireless AP Management zorgen daarbij voor een optimale gebruikerservaring. Deze functies lichten wij op deze pagina verder toe.

Wireless roaming

Bij een goed functionerend WiFi-netwerk met meerdere access points is het belangrijk dat gebruikers zich vrij kunnen bewegen, zonder dat de draadloze verbinding tussentijds verbreekt. Met wireless roaming hebben gebruikers altijd een stabiele verbinding, ongeacht waar ze naartoe lopen. Draytek maakt hiervoor gebruik van twee verschillende typen wireless roaming: AP-assisted client roaming of fast roaming.

AP-assisted client roaming
Met AP-assisted client roaming zijn clients altijd verbonden met het access point met het sterkste signaal. De AP’s doen dit automatisch en bepalen zelf wanneer een gebruiker moet overschakelen naar een ander access point.

 
Fast roaming
Een andere roaming-techniek van Draytek is fast roaming. Deze techniek werkt een stuk sneller dan AP Assisted client roaming, omdat de client zich niet opnieuw bij een access point hoeft aan te melden als hij roamt/overschakelt naar een ander access point. Het overschakelen gaat zo soepel dat de gebruiker hier nagenoeg niets van merkt. Clients moeten wel WPA2/802.1x ondersteunen.

Wireless AP Management

De meeste Draytek routers en access points ondersteunen Wireless AP Management. Met deze handige functionaliteit is het mogelijk om alle Draytek access points binnen één netwerk centraal te beheren via uw Draytek router. Dit betekent dat u alle instellingen automatisch kunt doorvoeren in het complete netwerk en niet elk access point apart hoeft in te stellen. Ook het installeren van firmware updates kan zo veel sneller en efficiënter gebeuren.

De Wireless AP Management functie is beschikbaar via de web interface van de Draytek router. U ziet hier ook in één oogopslag wat de status is van alle access points:Load Balancing
Om de beschikbare bandbreedte zo goed mogelijk te verdelen over de aanwezige clients, kunt u via Wireless AP Management de maximum capaciteit voor elk access point instellen (op basis van het aantal gebruikers of de verkeersintensiteit). Zodra een access point z'n limiet bereikt, worden clients 'gedwongen' om verbinding te maken met een ander access point.

Klik hier voor een handleiding van Draytek Wireless AP Management
 

Verbinding maken via QR-code

Wilt u het klanten of bezoekers gemakkelijker maken om in te loggen op uw WiFi-netwerk? Genereer dan een QR-code die gescand kan worden met een smartphone of tablet om snel verbinding te maken. Zo hoeft u geen inloggegevens meer uit te wisselen. Ideaal voor bijvoorbeeld horecagelegenheden of andere openbare omgevingen.

Klik hier voor de handleiding van Verbinden naar WiFi-netwerk met QR-code

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Draytek routers en access points? Bekijk het Draytek assortiment of neem contact met ons op voor meer informatie.
 

Neem contact op

Stuur een email naar   info@kommago.nl  Of gebruik onderstaand formulier
Naam*:
E-mailadres*:
Uw vraag*:
* Verplichte velden

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie