Home - Product informatie - Referentie cases - Hoogwaardige cameraoplossing voor Flanders Make

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1220

Start een chatgesprek


Hoogwaardige cameraoplossing voor onderzoekscentrum Flanders Make

    
 
Flanders Make logo
KommaGo logo

   

Wens

Flanders Make is een strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie. De organisatie doet hoogtechnologisch onderzoek en werkt state-of-the-art oplossingen uit voor én met bedrijven en onderzoekscentra. Wanneer zij testen uitvoeren of nieuwe toepassingen valideren, wil Flanders Make realtime en op een veilige afstand het systeem in de gaten houden. Hiervoor was een nieuwe IP-camera benodigd.
 
De camerabeelden moesten van voldoende hoge kwaliteit zijn om alle details binnen het onderzoek te kunnen waarnemen. Ook wilde Flanders Make de beelden achteraf aan hun klanten kunnen tonen. “We waren op zoek naar een camera om de hardware-in-the-loop aandrijflijn in het nieuwe E-Powertrain Lab te kunnen monitoren. In het E-Powertrain Lab testen we onderdelen voor energie-efficiënte voertuigen en machines. We wisten dus heel goed waarvoor de camera moest dienen, maar niet welk model dan het beste aan onze vereisten voldeed.”
 

Oplossing

Wanneer de machines draaien in het E-Powertrain Lab mag er zich niemand in de ruimte bevinden”, zegt Christoph Mannaerts, onderzoeker bij Flanders Make. “We hadden daarom een betrouwbaar camerasysteem nodig om de testopstelling te kunnen monitoren. KommaGo kon ons een geschikte oplossing aanbieden.” Om aan de wensen te voldoen, is uiteindelijk gekozen voor een Panasonic WV-SPN531A Full HD boxed camera met extra Fujinon lens (2,2-6 mm, 3 MP, auto-iris) om haarscherpe videobeelden op te nemen. Deze beeldopnames worden opgeslagen op de Panasonic WJ-NX200/4TB NVR.
Panasonic WV-SPN531A Boxed IP-camera
Panasonic WJ-NX200K/G NVR

Resultaat

Flanders Make en KommaGo werkten samen een opstelling uit die rekening houdt met het vooropgestelde budget en de benoemde wensen. “KommaGo stond ons bij met advies en ondersteuning zodat we uiteindelijk voor de meest geschikte oplossing konden kiezen. Het is een flexibele aanbieder die ons producten en advies kan aanleveren ter ondersteuning van onze opdrachten. Voor deze camera was het bijvoorbeeld belangrijk dat de opgenomen beelden van voldoende hoge kwaliteit zijn, zodat we deze ook aan onze klanten kunnen aanbieden wanneer zij testen komen doen op de hardware-in-the-loop aandrijflijn. De nieuwe camera biedt de gewenste hoge kwaliteit opnames en achteraf kan Flanders Make de op de NVR opgenomen beelden aan klanten tonen.
 

Interesse?

Heeft u ook een situatie waarin beeldopname of camerabewaking nodig is? KommaGo helpt u graag met het vinden van een uitstekende cameraoplossing die aansluit bij uw wensen. Vul onderstaand contactformulier in, mail naar info@netcamshop.nl, stel uw vraag in de chat of bel naar 030 669 1224. Dan kan één van onze productspecialisten u indien gewenst voorzien van advies of een vrijblijvende offerte.

Neem contact met ons op

Stuur een email naar   info@kommago.nl  Of gebruik onderstaand formulier
Naam*:
E-mailadres*:
Uw vraag*:
* Verplichte velden

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie