MiFi router

MiFi router, overal internet

MiFi router

Mobiel internet wordt steeds belangrijker. Overal en altijd willen we verbonden zijn of moeten we nu eenmaal een internetverbinding hebben om goed te kunnen werken. Een MiFi router is dan de beste oplossing. Maar wat is MiFi precies en waarvoor wordt het gebruikt?

Wat is MiFi

MiFi is een samentrekking van ‘mobile’ en ‘WiFi’ en kan dus gezien worden als een mobiele WiFi-verbinding. Voor deze mobiele verbinding is een MiFi router benodigd, bijvoorbeeld van Huawei. Deze mobiele router maakt verbinding met het internet via gsm (UMTS, 3G of 4G). Om deze internetverbinding te realiseren gebruikt u een SIM-kaartje. MiFi routers zijn ideaal omdat u altijd snel internet heeft en omdat u in het buitenland gewoon SIM-kaartjes van lokale providers kunt gebruiken.

MiFi router voor consumenten

Een MiFi router is de manier om altijd en overal internet te hebben. Het enige wat u hoeft te doen is het plaatsen van een SIM-kaart en vervolgens geniet u van het netwerk van uw provider. De 3G-dekking is bij alle providers al landelijk. Het 4G-netwerk van alle providers heeft zo goed als landelijke dekking, waardoor u overal in Nederland kunt internetten. Handig bijvoorbeeld voor op de camping of wanneer u veel onderweg bent.

Mobiele WiFi router zakelijk gebruik

Ook in de zakelijke wereld worden mobiele WiFi routers veel gebruikt. Bijvoorbeeld door koeriersdiensten die werken met WiFi-terminals en dus voortdurend data moeten kunnen doorsturen. Of in een bouwkeet waar geen vaste internetverbinding beschikbaar is. Andere voorbeelden van omgevingen waarin MiFi routers in de zakelijke wereld zijn pinautomaten die werken via WiFi en buitendiensten die direct na een bezoek gegevens willen opslaan.

MiFi router als hotspot

Een MiFi router wordt doorgaans ingezet als mobiele WiFi hotspot. Een MiFi router zet het 3G of 4G-signaal om in een WiFi-signaal, waarna u met een bepaald aantal apparaten van draadloos internet kunt genieten. U kunt een MiFi router vergelijken met een access point, maar dan voor onderweg of voor situaties waar geen vaste internetverbinding beschikbaar is.

Belangrijkste kenmerken MiFi router

Bij het aanschaffen van een MiFi router dient u op een aantal zaken te letten. Ten eerste is de accuduur belangrijk. Een MiFi router werkt op een accu en u wilt natuurlijk niet om de haverklap het apparaat te hoeven opladen. Daarnaast is de maximale snelheid van belang. Wanneer u een 4G SIM-kaart gebruikt, wilt u natuurlijk ook 4G snelheid hebben. Het derde belangrijke punt is het aantal gebruikers die met de MiFi router kunnen verbinden, hoe meer hoe beter. En het laatste aandachtspunt is het al dan niet aanwezig zijn van een LAN-poort. Een MiFi router met een LAN poort kunt u bijvoorbeeld direct verbinden met uw laptop via LAN.

Huawei mobile WiFi

Eén van de bekendste merken op de MiFi markt is Huawei. Huawei mobile WiFi bestaat uit toegankelijke MiFi routers die vaak geschikt zijn voor maximaal 10 gebruikers. Huawei heeft mobiele routers voor zowel 3G als 4G, waardoor u altijd van het snelst mogelijke internet kunt genieten. Huawei mobile Wifi is dan ook een uitstekende keus wanneer u op zoek bent naar een stabiele en snelle mobiele internetverbinding.