Netgear ProSafe GS108T

8-poorts Gigabit Switch v2


69,00 excl. btw

83,49 incl. btw

83.49 EUR
Levertijd 1 tot 3 werkdagen

Netgear ProSafe GS108T

De Netgear GS108Tv2 is een zeer betrouwbare gigabit switch met 8 poorten en een metalen behuizing. De switch is vooral gericht op de zakelijke markt, met features als ACL, 802.1x authenticatie, uitgebreide QoS en IGMPv3. De switch kan van stroom worden voorzien via Power over Ethernet.

Lees meer

Eigenschappen Netgear GS108Tv2 8-poorts switch

8 full duplex gigabit poorten
Metalen behuizing
Kan worden gevoed via PoE
Fanless design, de switch maakt geen geluid
Uitgebreide web-interface
Energiezuinig
Levenslange garantie
Geavanceerde features: VLAN, IGMPv3, 802.1X authenticatie, QoS en CoS

Netgear Gigabit Switch
Bent u op zoek naar een krachtige, zeer betrouwbare en robuuste switch voor zakelijk gebruik, dan is de Netgear GS108Tv2 een uitstekende keuze. De switch combineerd een goede performance van maximaal 16Gbps (2000Mbps per poort) met een uitgebreide featureset in een zuinige, compact vormgegeven switch. De switch wordt standaard geleverd met levenslange garantie en in een robuuste metalen behuizing.

Van stroom voorzien via Power over Ethernet
De GS108Tv2 is een opvolger van de GS108T. Deze voorloper was al zeer compleet en erg populair. Toch heeft Netgear nog een aantal zeer interessante features toegevoegd aan de nieuwe variant van deze switch. Een voorbeeld hiervan is dat de switch via Power over Ethernet gevoed kan worden. Dit maakt het mogelijk om de switch met slechts één kabel op het netwerk aan te sluiten én van stroom te voorzien. Dit zorgt dat de switch zonder al te veel moeite geplaatst kan worden.

Energiezuinig met Netgear Green
Veel van de producten van Netgear hebben het label "Netgear Green" gekregen. Bij deze switch houdt dit in dat door een aantal slimme aanpassingen aan het product, het stroomverbruik van de switch wel met 60% kan worden verminderd. Zo zal een poort die niet gebruikt wordt automatisch uitgeschakeld worden. Daarnaast gaat de poort automatisch minder stroom gebruiken als de aangesloten kabel korter dan 10 meter is. Dit is vaak het geval.

Geavanceerde features
Bij een zakelijke switch is het belangrijk dat bepaalde zaken geregeld zijn. Voor een switch in deze prijsklasse is de Netgear GS108v2 erg goed voorzien in deze features. Allereerst ondersteunt de switch IGMPv3, dit is een feature die niet veel switches bezitten. Daarnaast beschikt de switch over VLAN ondersteuning, 802.1x authenticatie ondersteuning en over Quality of Service en Class of Service.

VLAN
VLAN ondersteuning zorgt ervoor dat verschillende LAN segmenten ook door de switch gescheiden kunnen worden. Zo kan er dus ook achter de switch nog onderscheid gemaakt worden tussen de verschillende aangesloten apparaten. Denk hierbij aan een manager en een medewerker, die kunnen beide op deze switch aangesloten zijn maar toch verschillende gebruikersrechten hebben.

Hier komt ook de 802.1x ondersteuning om de hoek kijken. Ook deze zorgt ervoor dat in een zakelijke omgeving de gebruikers goed gescheiden kunnen worden en enkel toegang krijgen tot locaties wat gedefinieerd is in het centrale gebruikersbeheer.

IGMPv3
IGMPv3 is de nieuwste vorm van het Internet Group Management Protocol. Een protocol wat het beheer van groepen netwerkgebruikers in multicast toepassingen, vooral gebruikt in grotere bedrijfsnetwerken. Met versie 3 is er aan het protocol "source filtering" toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat een host kan aangeven of het pakketten wil ontvangen of filteren van specifieke adressen binnen de multicast groep.

802.1X authenticatie
De 802.1X standaard is een authenticatie standaard. Via ee 802.1X kan een gebruiker zich met een gebruikersnaam en wachtwoord aanmelden op een domein. Of de gebruiker toegang krijgt en wat de rechten precies worden wordt centraal beheerd op een 802.1X authenticatie server.

Quality of Service en Class of Service
De combinatie van Quality of Service (QoS) en Class of Service (CoS) zorgt voor een ideale doorstroom van data met de juiste prioriteiten. Quality of Service maakt het mogelijk om bepaalde algemene (herkenbare) datastromen een prioriteit mee te geven. Zo kan voice over IP verkeer voorrang gegeven worden boven een videostream en een videostream weer voorrang boven het openen van een website.

Class of Service kan weer onderscheid maken binnen een ip pakket wat de prioriteit is. Zo kan dus binnen de groep "voice" ook weer voorrang gegeven worden aan de belangrijkere pakketten binnen die groep. Uiteraard is het wel belangrijk dat alle achterliggende apparaten ook QoS en CoS ondersteunen. Anders vervalt de prioriteit bij bijvoorbeeld een achterliggende switch of router.

Levenslange garantie
Bij Netgear worden producten uit de Prosafe serie geleverd met levenslange garantie. Deze garantie geldt enkel voor de originele koper en bij producten die gekocht zijn bij een geautoriseerde Netgear dealer. Uiteraard is KommaGo een geautoriseerde Netgear dealer.

Inhoud verpakking

  • Netgear ProSafe GS108Tv2 Switch
  • Stroomadapter
  • Rubberen voetjes
  • Muur-bevestigings kit
  • CD met handleidingen en software
  • InstallatiehandleidingVraag het onze expert!
Max Sneep
Tel: 030 669 1222
Chat Direct
Altijd GRATIS verzending
Binnen de Benelux
Veilig betalen
Via iDeal, creditcard en op rekening
Tevredenheidsgarantie
30 dagen niet goed, geld terug
Download
Handleidingen & bijlagen

Specificaties

Artikelnummer: GS108T-200GES
EAN: 606449069983

Merk: Netgear

Lees meerAlternatieven

Zyxel GS-108B V3 8-poorts

Zyxel GS-108B V3 8-poorts

Desktop Gigabit SwitchVoor 21:00 uur besteld, morgen in huis

25,00 excl. btw
30,25 incl. btw
Linksys LGS108 8-poorts

Linksys LGS108 8-poorts

Unmanaged Gigabit SwitchLevertijd 1 tot 3 werkdagen

29,00 excl. btw
35,09 incl. btw

Accessoires

UTP Kabel Cat5e 1,5 meter

UTP Kabel Cat5e 1,5 meter

geel


Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

1,75 excl. btw
2,12 incl. btw
UTP Kabel Cat5e 1,5 meter

UTP Kabel Cat5e 1,5 meter

groen


Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

1,75 excl. btw
2,12 incl. btw
UTP Kabel Cat5e 1,5 meter

UTP Kabel Cat5e 1,5 meter

rood


Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

1,75 excl. btw
2,12 incl. btw

Reviews

Schrijf hier als eerste uw ervaring over het product!


Veelgestelde vragen

Stel hier als eerste een vraag over dit product!Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie