Home - Nieuws - Apple iOS 13.3 ondersteunt fysieke beveiligingssleutels
11-12-2019

Apple iOS 13.3 ondersteunt fysieke beveiligingssleutels


Sinds de release van iOS 13.3 en iPadOS 13.3 zijn iPhones en iPads ook te gebruiken met fysieke beveiligingssleutels van bijvoorbeeld YubiKey. Zo kunnen Apple gebruikers hun mobiele accounts extra goed beveiligen.
 
YubiKey iOS

Safari biedt nu volledige ondersteuning voor FIDO2-beveiligingssleutels die via NFC, Lightning of usb-c verbinding maken met de iPhone of iPad. Dit zijn sleutels zoals de YubiKey, die een extra beveiligingslaag toevoegen. Gebruikers kunnen namelijk alleen inloggen op diensten als Facebook, Gmail, Outlook en Twitter wanneer ze over het wachtwoord én de fysieke sleutel beschikken.

De YubiKey 5Ci die eerder dit jaar verscheen was al geschikt voor de iPhone, maar was nog niet compatible met alle apps en webdiensten. IOS-apps moesten destijds nog individueel ondersteuning toevoegen voor de Lightning-aansluiting van de YubiKey 5Ci. Met iOS 13.3 is er nu standaard ondersteuning vanuit Apple.

Wilt u meer weten over de YubiKey beveiligingssleutels? Bekijk het YubiKey assortiment of neem contact op met de productspecialisten van KommaGo. 
Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie