Veilig inloggen met YubiKey
two-factor authenticatiesleutels

Met de YubiKey van Yubico houdt u uw persoons- en bedrijfsaccounts veilig met krachtige tweefactor-authenticatie (2FA). De revolutionaire authenticatiesleutel voorkomt inloggen door hackers en ongewenste gebruikers, zelfs wanneer zij in het bezit zijn van uw inloggegevens. U kunt namelijk alleen inloggen wanneer u over de fysieke beveiligingssleutel beschikt. Door de werking via USB en NFC is de YubiKey geschikt voor zowel pc als smartphone en kunt u veilig inloggen op online apps en diensten als Facebook, Gmail, GitHub, Dropbox, Dashlane, LastPass en Salesforce.

Waarom de YubiKey?

YubiKey kent miljoenen gebruikers wereldwijd en is populair vanwege het hoge gebruiksgemak en de hoge veiligheid en betrouwbaarheid. De producten worden zelfs ingezet door 'big tech' bedrijven als Facebook, Twitter en Google. Door het toevoegen van een extra beveiligingslaag bieden de security keys een aanzienlijk hogere bescherming dan alleen het gebruik van een gebruikersnaam en wachtwoord. Met name zwakke wachtwoorden vormen immers een risico voor accounts van bedrijven en consumenten, waardoor ze kwetsbaar zijn voor hackers en cyberaanvallen. Yubico YubiKeys voorkomen dit en werken met alle websites en applicaties die universele tweefactor-authenticatie ondersteunen.

Eenvoudiger en veiliger in gebruik dan 2FA apps

De veelzijdige YubiKey vereist geen software-installatie of batterij. Steek de authenticatiesleutel in een USB-poort en druk de knop in of houd hem tegen uw smartphone met NFC voor veilige authenticatie.

Beveiligde toegang tot al uw accounts

De sleutel ondersteunt verschillende beveiligingsprotocollen, waaronder FIPO2, OpenPGP en One-Time-Password (OTP). U hoeft alleen maar de sleutel te registeren en kunt hierna met een druk op de knop inloggen zonder wachtwoord te hoeven invoeren.

Werkt met honderden diensten

De YubiKey werkt met Windows en Mac en honderden online diensten zoals Gmail, Dropbox, Facebook, Salesforce, Duo en veel meer.

Hoe werkt de YubiKey?

Registreer YubiKey

Om de YubiKey te gebruiken, gaat u naar de beveiligingsinstellingen van de service die u wilt beveiligen en selecteert u tweefactor-authenticatie.

Steek in USB-poort en raak aan

Steek de YubiKey in een USB-poort van uw pc of laptop en raak de YubiKey aan om te verifiëren dat u een persoon bent en geen hacker op afstand.

Houd tegen uw smartphone

Voor smartphones met NFC-ondersteuning houdt u simpelweg uw YubiKey tegen de telefoon om de authenticatie te voltooien.

Kies de juiste YubiKey

De YubiKey productlijn bestaat uit verschillende modellen om aan iedere behoefte te voldoen. Welke YubiKey het meest geschikt is, is afhankelijk van uw type computer of mobiele device en welke online accounts u wilt beveiligen. Hieronder vindt u een overzicht van de productseries die verkrijgbaar zijn bij KommaGo.

YubiKey 5 serie

De YubiKey 5 serie voorkomt accountovernames door het toepassen van een sterke beveiliging tegen phishing en verschillende beveiligingsprotocollen. De serie ondersteunt een breed scala aan authenticatiemethodes, waaronder two-factor en multi-factor en inloggen zonder wachtwoord.

  • Voorkomt accountovernames
  • Protocollen: FIDO2/WebAuthn, U2F, Smart card, OpenPGP, OTP
  • USB-A, USB-C, Lightning, NFC

YubiKey Bio serie

De YubiKey Bio serie is voorzien van een vingerafdrukscanner voor een beveiligde inlog zonder wachtwoord. Deze YubiKey is bedoeld voor desktop en combineert de standaard hardware security van Yubico met biometrische authenticatie.

  • Voldoet aan de hoogste hardware security eisen
  • Werkt out-of-the-box met besturingssystemen en browsers waaronder Windows, macOS, Chrome OS, Linux, Chrome en Edge
  • Protocollen: FIDO2/WebAuthn, FIDO U2F
  • USB-A en USB-C variant

YubiKey Security Key serie

De YubiKey Security Key serie combineert hardware-based authenticatie, wachtwoord encryptie en U2F en FIDO2/WebAuthn protocollen om accountovernames te voorkomen.

  • Werkt out-of-the-box met Gmail, Facebook en nog veel meer
  • Protocollen: FIDO2/WebAuthn, U2F
  • Waterproof en pletbestendig
  • USB-A/NFC en USB-C/NFC dual connector keys

YubiKey inzetten in uw organisatie?

Wilt u uw bedrijfsaccounts ook optimaal beveiligen en YubiKey inzetten in uw organisatie? Neem dan contact met ons op! Als officieel geautoriseerd YubiKey partner voorzien wij u graag van advies en kunnen wij ondersteuning bieden tijdens de pilot of POC-fase. Doordat wij direct in contact staan met Yubico, zijn wij bovendien in staat om voorraden te alloceren zodat uw deadlines gewaarborgd worden. Stel uw vraag via onderstaand contactformulier, wij helpen u graag verder.