Meraki Go: WiFi voor kleine bedrijven

Voor kleine bedrijven zonder IT-personeel kan het opzetten van een WiFi-netwerk een grote uitdaging zijn. Speciaal voor deze ondernemingen heeft Cisco de Meraki Go productlijn ontwikkeld, bestaande uit zakelijke access points die uitblinken in gebruiksgemak én betaalbaarheid. Het WiFi-netwerk is in slechts een paar minuten geïnstalleerd en volledig te beheren via de Meraki Go app. Technische kennis is niet nodig. Dit maakt de WiFi-oplossing uitermate geschikt voor bijvoorbeeld winkels, kleine kantoren, restaurants en cafés.

Waarom kiezen voor Meraki Go?

Meraki Go app

​Met de Meraki Go app (beschikbaar voor iOS en Android) verloopt de installatie en het beheer van uw Meraki Go netwerk heel eenvoudig. De app leidt u stap voor stap door het installatieproces en zorgt ervoor dat het WiFi-netwerk in slechts enkele minuten gereed is. Hierna ligt het beheer van uw WiFi-netwerk altijd binnen handbereik.

Via de app kunt u het netwerk geheel naar wens inrichten. Stel bijvoorbeeld gebruikerslimieten in of bepaal hoeveel bandbreedte er gereserveerd wordt voor videostreaming. Zo zorgt u ervoor dat belangrijke applicaties altijd blijven draaien. Voor extra veiligheid kunt u de toegang tot specifieke websites blokkeren en een gastennetwerk aanmaken voor klanten en bezoekers (gescheiden van het personeelsnetwerk). De Meraki Go app biedt tevens inzicht in de apparaten op het netwerk en hoeveel bandbreedte deze verbruiken.

Access points voor elke omgeving

Het Meraki Go assortiment bestaat uit 2 verschillende access points; een indoor en een outdoor variant. Kies het meest geschikte model voor uw situatie en profiteer van snel en betrouwbaar WiFi op welke locatie dan ook. De access points voldoen aan de nieuwste hardware-standaarden en bieden een perfecte WiFi-dekking. Heeft u meer bereik nodig? Desgewenst is het netwerk uit te breiden met extra access points.

Cisco Meraki Go GR10

Indoor access point

Cisco Meraki Go GR60

Outdoor access point

Geen Meraki Go licentie meer nodig

Om de access points van Meraki Go te kunnen gebruiken had u tot 15 oktober 2019 nog een Meraki Go licentie nodig. Nu is geen licentie meer benodigd om toegang te krijgen tot alle functies van de Meraki Go app. U ontvangt automatische security en firmware updates, krijgt 1 jaar garantie op de hardware én kunt gebruikmaken van in-app support.

Voorbeeldtoepassing

In de geschetste situatie ziet u een klein kantoor met 12 werknemers en twee Meraki Go indoor access points. Het access point aan de rechterzijde zorgt ervoor dat werknemers aan hun bureau gebruik kunnen maken van WiFi. Om ook een goede WiFi-verbinding in de vergaderruimte te realiseren, is een tweede indoor access point geplaatst. Het eerste AP is bekabeld verbonden met de router en vormt één geheel WiFi-netwerk met het tweede AP via WiFi Mesh.

Meer informatie

Voor meer informatie over de mogelijkheden van Meraki Go kunt u contact opnemen met onze Meraki-specialisten. Bel ons via telefoonnummer 030 669 1221, stuur een e-mail naar info@wifishop.nl of spreek ons aan op de chat!