WiFi-gastennetwerk met Social Login op sportscholen

Wens

High-quality gym BigGym wilde meerdere vestigingen voorzien van een perfect werkend WiFi-netwerk. De uitdaging was helder. De verschillende locaties van BigGym moesten worden uitgerust met een sterk WiFi-netwerk wat vanaf één punt beheerd kan worden. Aangezien er veel metalen apparaten in de gyms staan, moet de WiFi-apparatuur hierop berekend zijn. Daarnaast moeten de gasten op het WiFi-netwerk kunnen door in te loggen via social media, zodat men eventuele marketingcampagnes effectief kan inzetten. Omdat DSE IT-Services BV professionele kennis en service belangrijk vindt en al sinds jaar en dag klant bij KommaGo is, namen zij voor dit project contact met ons op.

Oplossing

Om aan alle wensen te voldoen, adviseerde KommaGo Ruckus netwerkapparatuur en een digitale oplossing bestaande uit een marketingplatform en WiFi-gastennetwerk in één. Na een trial van ongeveer 2 maanden was men tevreden met de oplossing en besloot BigGym de apparatuur op de eerste tien locaties te installeren. Later zijn hier wegens het succes nog een aantal vestigingen bij gekomen.De gehele oplossing bestaat uit een Ruckus ZoneDirector 1200 managed controller, tien Ruckus ZFR310 access points en vijftien ZFR510 access points. Daarnaast is de social WiFi-oplossing van SO Connect geïntegreerd binnen de ZoneDirector; de controller waarmee het WiFi-netwerk centraal beheerd wordt.

Ruckus ZoneDirector 1200

Meer informatie

Ruckus ZoneFlex ZFR310

Meer informatie

Ruckus ZoneFlex R510

Meer informatie

Resultaat

De klanten van de BigGym sportscholen maken nu gebruik van gratis WiFi. Zij loggen in via social media, geven bijvoorbeeld een like op Facebook en gaan daarna hun gang. Zo kunnen zij onder andere hun favoriete muziek luisteren tijdens de training of bekijken voedings- en trainingsschema’s online. De instructeurs letten er wel op dat men niet teveel tijd aan een smartphone besteed, want gasten komen immers om te sporten.BigGym beschikt nu over een betrouwbaar WiFi-netwerk dat in de toekomst makkelijk uit te breiden is. Bovendien verloopt het beheer eenvoudig via één locatie, heeft men inzicht in het netwerkgebruik en kunnen gerichte marketingacties worden ingezet. Een geslaagd project dus.

Klant

BigGym

Bedrijfsprofiel

De goedkoopste high-quality gym van Nederland

Branche

Sportschool

Oplossing

Rukcus zoneDirector 1200

10x Ruckus ZFR310

15x ZFR5120

Locatie

Door heel Nederland

Gebruikte producten

-

Gebruik & Resultaat

Gratis WiFi voor alle leden van BigGym

Meer informatie?

Wilt u ook op meerdere locaties een perfect WiFi-netwerk dat u centraal kunt beheren? Voor meer informatie over deze oplossing of voor advies op maat kunt u contact met ons opnemen. Wij bieden u graag een passende oplossing en een vrijblijvende offerte. Vul onderstaand contactformulier in, mail naar info@wifishop.nl, stel uw vraag in de chat of bel naar 030 669 1221.