Tesla Powerwall model

Tesla Powerwall, de mogelijkheden

Tesla Powerwall

Op 1 mei 2015 kondigde Tesla een revolutie aan voor de energiemarkt. De Tesla Powerwall werd geïntroduceerd. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en gaat de Tesla Powerwall definitief op de markt komen in de Benelux. Wat is de Powerwall precies en wat kunt u ermee?

Wat is de Tesla Powerwall?

De Tesla Powerwall is een unieke thuisbatterij met een strak design die dienst doet als stroombron voor uw woning. De Powerwall slaat overtollige energie uit zonnepanelen of het elektriciteitsnet (bijvoorbeeld tijdens daltarief) op om uw huis in de avonduren van stroom te voorzien met de opgespaarde energie. Hierdoor kunt u de zelfconsumptie van uw opgewekte zonne-energie maximaliseren.

Waarom de Tesla Powerwall?

Met deze unieke stroombron profiteert u optimaal van uw zonnepanelen en bespaart u flink op uw energiekosten. Op eenvoudige wijze wordt de kloof overbrugd tussen het moment met het meeste zonlicht en het moment dat uw vraag naar elektriciteit het toppunt bereikt. Wanneer u voldoende zonnepanelen op uw dak heeft geïnstalleerd kunt u met de Tesla Powerwall zelfs volledig onafhankelijk van het elektriciteitsnet worden. Een derde voordeel van dit apparaat is dat de thuisbatterij kan dienen als noodstroomvoorziening. Mocht de stroom uitvallen, dan neemt de Powerwall het over met stroom gegenereerd uit zonne-energie.

Hoe werkt de Tesla Powerwall?

Voor een optimaal Powerwall systeem heeft u niet alleen de thuisbatterij nodig, maar ook zonnepanelen, een omvormer die de elektriciteit omzet van gelijkstroom naar wisselstroom, een stroommeter om het vermogen te meten en een secundair circuit wanneer u de Tesla Powerwall als noodstroomvoorziening gebruikt. De zonnepanelen zorgen voor de elektriciteit die de Tesla Powerwall opslaat. De thuisbatterij kan ook worden opgeladen door overtollige energie van het elektriciteitsnet via de schakelkast. De omvormer zorgt er vervolgens voor dat de opgeslagen gelijkstroom omgezet wordt in wisselstroom. Wisselstroom wordt in uw woning gebruikt door verlichting en andere apparatuur. De stroommeter maakt het mogelijk om te controleren of u optimaal gebruik maakt van uw zonne-energie.

Tesla Powerwall capaciteit

De standaard variant van de Tesla Powerwall heeft een capaciteit van 7kWh. Normaal gesproken is dit voldoende om uw verlichting en apparatuur in de avonduren van stroom te voorzien. In huizen waar de vraag naar energie groter is dan 7kWh is het mogelijk om meerdere Tesla Powerwalls te installeren.

Prijs Tesla Powerwall

Deze unieke thuisbatterij van Tesla gaat €3675,- kosten in de Benelux. Dat lijkt een flinke investering, maar als u bedenkt dat u volledig onafhankelijk van het elektriciteitsnet kunt worden absoluut het geld waard. Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk wanneer de Tesla Powerwall op de markt komt, maar de verwachting is dat dit in het eerste of tweede kwartaal van 2016 zal zijn.