TomTom_PRO_8270_1

TomTom Truck: ideaal voor vrachtwagens

TomTom Truck

Traditionele navigatiesystemen wijzen u prima de weg, waarbij u vaak kunt kiezen uit de snelste of de kortste route. Ideaal voor kleine voertuigen zoals personenauto’s, maar minder geschikt voor vrachtwagens. Waar standaard navigatieapparaten namelijk geen rekening mee houden zijn de afmetingen of het gewicht van vrachtwagens. Hierdoor kunt u voor vervelende verrassingen komen te staan. TomTom heeft de oplossing: TomTom Truck.

Wat is TomTom Truck?

TomTom Truck is een speciale lijn navigatieapparaten die speciaal is ontworpen voor vrachtwagens. Een groot voordeel van deze navigatiesystemen is dat u kunt invoeren wat de afmetingen van uw voertuig zijn en wat het gewicht van de lading is. Vervolgens wordt hier rekening mee gehouden bij het berekenen van de beste route. Te lage viaducten worden gemeden evenals bruggen die een te lage draagkracht hebben.

Gevaarlijke stoffen

Soms moet u op pad met gevaarlijke stoffen. Met deze lading mag u niet zomaar overal rijden. Vaak zijn binnensteden of woonwijken verboden terrein voor gevaarlijke stoffen. Een TomTom Truck navigatieapparaat houdt hier rekening mee. U voert in dat u gevaarlijke stoffen vervoert en de ideale route wordt hierop aangepast. Zo komt u niet meer voor verrassingen te staan met uw lading.

TomTom Traffic en IQ routes

Een handige functie binnen TomTom Truck navigatieapparaten is TomTom Traffic. Deze functie geeft realtime files, wegonderbrekingen en omleidingen weer. Hierdoor bent u altijd verzekerd van de snelste route naar uw bestemming. Wanneer een alternatieve route wordt voorgesteld, wordt hierbij rekening gehouden met de afmetingen en het gewicht van uw vrachtwagen. Een unieke feature van alle TomTom navigatieapparaten zijn IQ routes. Uw navigatiesysteem houdt rekening met de werkelijke gemiddelde snelheden op een traject in plaats van de toegestane maximumsnelheden. De geplande route is daardoor gegarandeerd het snelst omdat er op basis van verkeershistorie knelpunten worden omzeild.

TomTom IQ routes

TomTom Truck met spraak te bedienen

Bent u onderweg en wilt u tijdens het rijden de navigatie starten of aanpassen? Dan moet u met een standaard navigatieapparaat uw handen van het stuur halen en de nieuwe route invoeren op het navigatiesysteem. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties, zeker wanneer het druk is op de weg. TomTom Truck apparaten bieden een oplossing: spraakbesturing. Met eenvoudige commando’s kunt u het navigatieapparaat aansturen, zodat u uw handen aan het stuur kunt houden.

3D maps in grote steden

In grote steden is het niet altijd eenvoudig om de navigatie te volgen of om u te oriënteren. Als extra hulpmiddel beschikken de TomTom Truck navigatieapparaten over 3D maps. Deze functie, alleen beschikbaar in grote steden, laat in 3D gebouwen zien. Zo ziet u direct hoe een gebouw eruit ziet en waar u precies moet afslaan.

TomTom MyDrive

TomTom MyDrive is een unieke toevoeging voor uw TomTom Truck navigatieapparaat. MyDrive is een webbased applicatie, ook beschikbaar in app-vorm voor uw Android of iOS toestel, waarmee u direct een route kunt plannen. Deze route kunt u vervolgens doorsturen naar uw navigatieapparaat. Zo kunt u bijvoorbeeld binnen alvast een route selecteren en hoeft u in de cabine van uw truck niet eerst meer het navigatieapparaat in te stellen.