Ubiquiti EdgeRouter Lite 3


Dit product is niet meer leverbaar
Klik hier voor vervangend product

Ubiquiti EdgeRouter Lite 3

De Ubiquiti Edgerouter Lite 3 is een router die meer dan 1 miljoen pakketjes per seconde kan afhandelen. Dit maakt de Ubiquiti Edgerouter Lite 3 de ideale router voor mensen die grote hoeveelheiden data moeten versturen of gebruik maken van p2p netwerken.

Lees meer

Eigenschappen Ubiquiti EdgeRouter Lite 3

1 miljoen data pakketjes per seconde
3 x Gigabit LAN aansluitingen
Dual-core processor
512 MB werkgeheugen
2 GB opslagruimte
Firewall mogelijkheden
VPN, VLAN en DMZ
IPv6 ondersteuning

Razendsnelle router
De Ubiquiti EdgeRouter Lite onderscheidt zich van andere routers dankzij de hoge capaciteit van 1 miljoen pakketjes per seconde. Hiermee is de EdgeRouter ideaal voor gebruikers die bestanden naar honderden of duizenden mensen tegelijk sturen zoals bij p2p netwerken waar bijvoorbeeld met torrentbestanden wordt gewerkt. Ook kan deze router uitstekend worden ingezet voor het hosten van een webserver waar veel bezoekers tegelijk bestanden downloaden. De Ubiquiti EdgeRouter Lite zal in deze voorbeelden een beter resultaat opleveren dan een gemiddelde router.

Processor en geheugen
Om deze snelheid te halen heeft de router natuurlijk flink wat kracht nodig. De hardware in de Ubiquiti EdgeRouter is dan ook voorzien van een razendsnelle Dual-core MIPS64 processor welke geoptimaliseerd is voor het verwerken van datapakketjes en het encrypten en decrypten van data.

Het grote geheugen van 512 MB DDR2 en de 3 supersnelle Gigabit LAN-poorten ondersteunen de snelle processor waardoor alle hardware optimaal op elkaar is afgestemd voor het beste resultaat. Het industriële design heeft geen ingebouwde ventilator zodat de router ook nog eens muisstil is.

Inhoud verpakking
  • Ubiquiti EdgeRouter Lite
  • Netstroom voeding 12V 1A
  • Snelstart handleiding
  • Schroeven voor muurbevestiging


Sales representative
Vraag het onze expert!
Edwin Oskam
Tel: 030 669 1220
Chat Direct
Altijd GRATIS verzending
Binnen de Benelux
Veilig betalen
Via iDeal, creditcard en op rekening
Tevredenheidsgarantie
30 dagen niet goed, geld terug
Download
Handleidingen & bijlagen

Specificaties

Artikelnummer: ERLITE-3
EAN: 810354022210

Merk: Ubiquiti

Lees meerReviews


29-10-2015
Enterprise performance en stabiliteit voor een consumentenprijs.

Voor iedereen die op zoek is naar een beter alternatief voor de gemiddelde draadloze alles-in-een router en niet vies is van een beetje uitdaging tijdens de configuratie, dan is de Ubiquiti EdgeRouter Lite 3 de router waar je naar op zoek bent. De EdgeRouter lite biedt ongekende performance en stabiliteit voor deze prijs. De enige hobbel is de configuratie, dit kan op drie manieren:
1. Via de command line interface voor de echte die-hard netwerk specialist.
2. Via de web interface, EdgeOS, voor de gevorderde gebruiker.
3. Via een standaard configuratie beschikbaar via de Ubiquiti community voor de luie gevorderde gebruiker. (https://community.ubnt.com/t5/EdgeMAX/Basic-SOHO-Home-Config/m-p/398055#U398055)

Wanneer je voor optie drie kiest, dan heb je de router binnen 10 minuten draaien. De SOHO configuratie maakt op de drie poorten een WAN, LAN en WLAN interface aan, inclusief een basisset aan firewall en NAT rules en een DHCP setup op de LAN en WLAN poorten. Vanuit deze config is het makkelijk om naar eigen wens aanpassingen door te voeren. In mijn geval had ik na de configuratie een direct merkbare stabielere verbinding. Het Ziggo modem staat nu in bridge mode en de Ubiquiti zorgt voor een verbinding naar een switch waar mijn netwerkkabels en twee accesspoints op aangesloten zijn. Die switch is trouwens essentieel, de EdgeRouter Lite is niet gemaakt om twee netwerkkabels binnen hetzelfde LAN in de twee aparte poorten te plaatsen. Op internet is heel veel informatie over de performance en configuratie mogelijkheden te vinden.

Performance

Stabiliteit

VPN

Prijs

Lastige configuratie

Beoordeling:
10-12-2015
Solide, stabiel en uitbreidbaar. Alles wat een consumenten router niet is.

Deze router gekocht om mijn 1000Mb Glasvezel netwerk van tweak inclusief IPTV mee aan te sluiten. De meegeleverde all-in-one consumentenrouter doet het maar daar is alles mee gezecht.
Een complete walkthrough hoe je dat voor deze router moet doen is online te vinden.
Deze router ism een Ubiquiti AP AC LR is een werkelijke upgrade voor mijn netwerk. Zelfs mijn vrouw merkt dat het veel meer "snappy" voelt, pagina's laden instant, alles loopt zonder vertragingen, je krijgt deze router niet gek.

Snel

Compleet

Stabiel

Prijs

configuratie lastig

Beoordeling:

Veelgestelde vragenHallo,
Is die Ubiquiti EdgeRouter Lite 3 router inmiddels ook te installaleren door een gemiddelde computer gebruiker, of nog steeds alleen door 'command line experts' ??

Ubiquiti werkt met een eigen interface, Edgemax.
Erg duidelijk en overzichtelijk 
Is er ergens op het internet een handleiding hoe de Edgerouter als OpenVPN client in te stellen is zodat al het internet-verkeer naar een commerciële VPN-provider gaat? (computer --> Edgerouter met Open-VPN client --> router --> VPN-provider --> etc.)
Ja, u kunt hiervoor het beste bij de handleidingen van uw VPN provider kijken. NordVPN heeft bijvoorbeeld de volgende handleiding geschreven voor de Edgerouter serie: https://nordvpn.com/nl/tutorials/edgerouter/openvpn/

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie