Home - Product informatie - Referentie cases - ANWB Wegenwacht (pech)hulp-verlening nog beter dankzij 4G WiFi routers

Heeft u vragen?


Neem contact met ons op

030 669 1220

Start een chatgesprek


ANWB Wegenwacht (pech)hulpverlening nog beter dankzij 4G WiFi routers

ANWB Wegenwacht hulpverlening verbeterd met KommaGo 4G WiFi routers
  
De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB behartigt als vereniging de belangen van haar leden op het gebied van mobiliteit, vakantie en vrije tijd. Dit doet de vereniging met een unieke mix van beïnvloedende en dienstverlenende activiteiten. Bij dat werk wil de ANWB een bijdrage leveren aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving en werkt men onder het motto: ‘De ANWB is er voor jou, onderweg en op je bestemming.’ Al sinds 1946 vormt de ANWB Wegenwacht een bekend onderdeel in het Nederlandse straatbeeld. Ruim 900 wegenwachten zorgen er dagelijks onder andere voor dat mensen geholpen worden als zij met voertuigpech langs de weg staan. Om alles op rolletjes te laten lopen, ontstond er bij de ANWB een wens om alle wegenwachten ook onderweg een uitstekende internetverbinding te bieden.
 

Wens

Om alle leden van pechhulp te voorzien, gaat er dagelijks een groot aantal wegenwachten met verschillende voertuigen de weg op. Voor de ANWB een hele klus om te zorgen dat iedereen zo snel mogelijk op de juiste plaats terechtkomt om hulp te bieden. Een technische innovatie moest dan ook bijdragen aan een verbetering van de veelomvattende dienstverlening. Met die insteek werd een wensenlijst gevormd. Men wilde de voertuiglocaties inzichtelijk krijgen voor een snelle dienstverlening, wegenwachten moesten met hun tablet toegang hebben tot het internet om direct efficiënt te kunnen handelen in hulpsituaties en tot slot werd een toegankelijke oplossing met eenvoudig beheer een belangrijk punt op de wensenlijst.
 

Oplossing

Het eerste contact tussen Peter Mansveld, Consultant Design bij de ANWB, en de Salesmanager van KommaGo werd al eerder gelegd. Tijdens dit contact kwamen met name antennetechnieken in automotive omgevingen aan bod. Omdat KommaGo haar motto “Techniek toegankelijk maken” toentertijd kon waarmaken, werd het jaar daarna nogmaals contact opgenomen. Dit keer besprak men de wens om de ANWB Wegenwacht-voertuigen van een uitstekende netwerkverbinding en GPS te voorzien.
 
Na een uitvoerig traject van adviseren en testen, werd de volledige ANWB vloot in een ongekend tempo uitgerust met nieuwe apparatuur. De hulpverlening van de Wegenwacht wordt nu ondersteund door in totaal zo’n 1000 Sierra Wireless AirLink MP70 4G+ M2M (CAT6) routers met WiFi. Al deze routers kunnen eenvoudig centraal via de cloud beheerd worden, wat een uitkomst is aangezien het monitoren en beheren van zo’n grote hoeveelheid apparatuur nogal wat inspanning vraagt van IT-beheerders.
 
Sierra Wireless AirLink MP70 4G+ M2M Router (CAT6) met WiFi
 
Sierra Wireless AirLink MP70
4G+ M2M Router (CAT6) met WiFi​

 
 

Resultaat

ANWB Wegenwacht hulpverlening verbeterd met KommaGo 4G WiFi routers
 
"De samenwerking met KommaGo heb ik als klantgericht, meedenkend en erg flexibel ervaren. Door het geduld en regelmatig contact in het hele traject heeft het tot een mooie eindoplossing geleid." Dankzij de aangeschafte apparatuur verloopt de hulpverlening van de ANWB Wegenwacht nu nog gestroomlijnder. Via GPS kan de planningscentrale inzien welk Wegenwachtvoertuig zich waar bevindt, zodat de dichtstbijzijnde medewerker een oproep krijgt om op een hulpmelding af te gaan. Daarnaast heeft de wegenwacht zoals gewenst internettoegang met een tablet, voor het gemakkelijk afhandelen van hulpsituaties.
  
En terwijl de ANWB anderen weer op weg helpt, brengt de 4G+ router ook voordelen met zich mee voor de ANWB Wegenwacht medewerkers en IT-beheerders. Is er namelijk sprake van nood of een calamiteit, dan drukt de wegenwacht op een noodknop. Met behulp van GPS in de router ziet de ANWB-centrale de precieze locatie van de collega en kunnen de hulpdiensten op de situatie afgestuurd worden.
 

Ook uw dienstverlening verbeteren en voertuigen van internet voorzien?

Heeft u interesse in een soortgelijke oplossing als waar de ANWB voor gekozen heeft? Of wilt u meer informatie over 4G+ M2M routers met WiFi? Neem dan vrijblijvend contact op met de specialisten van Mobielverbinden. Zij helpen u graag met het vinden van een passende oplossing die voldoet aan uw wensen. Neem hiervoor telefonisch contact op via 030 669 1226, stuur een e-mail naar info@mobielverbinden.nl of vul onderstaand formulier in.
 

Stuur een email naar   info@kommago.nl  Of gebruik onderstaand formulier
Naam*:
E-mailadres*:
Uw vraag*:
* Verplichte velden

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie