Kopen op rekening Voor zakelijke klanten
Professioneel advies 20 jaar ervaring
Gratis verzending Dropshipment mogelijk
KommaGo
Product image

Icom IC-M73

Maritieme VHF portofoon

Icom IC-M73
Maritieme VHF portofoon

Dit product is niet meer leverbaar

Klanten beoordelen KommaGo met een  4.61/5

Gratis verzending

Professioneel advies

20 jaar ervaring

De Icom IC-M73 is een handmarifoon is geschikt voor maritieme communicatie en werkt op de VHF band. De Icom IC-M73 voldoet aan de IPX8 normering waardoor hij 30 minuten lang onder water kan blijven functioneren, ideaal om als handmarifoon te worden gebruikt.

Eigenschappen Icom IC-M73

700mw hoog audio volume
6W RF zendvermogen voor extra bereik
16 uur gebruik dankzij lithium-ion accu
Inclusief accu en laadstation
Voldoet aan IPX8 normering
Ruggedized behuizing en helder LCD

Handmarifoon compleet geleverd
De Icom IC-M73 is een zeer complete handmarifoon welke voorzien is van enkele functionaliteiten welke dit model uitermate geschikt maken voor de scheepvaart. De Icom IC-M73 voldoet aan de IPX8 normering wat betekent dat de marifoon gedurende 30 minuten tot 1,5 meter diep in het water kan functioneren. Het heldere LCD scherm is goed af te lezen vanuit elke hoek en het volume is met 700mw erg luid waardoor u ook bij veel lawaai kunt blijven communiceren.

De Icom IC-M73 wordt ook nog eens compleet geleverd met een zeer goede lithium-ion accu die wel tot 16 uur mee gaat en dankzij de bijgeleverde snellader in 2,5 uur volledig is opgeladen. De riemclip en hand strap zorgen ervoor dat u de Icom IC-M73 altijd bij u kunt dragen en niet laat vallen. Standaard wordt er ook een auto-lader meegeleverd zodat u het laadstation ook op de sigaretten-aansteker connectie kunt aansluiten.

De IC-M73 marifoon lijkt heel erg op een standaard handportofoon, echter presteert een marifoon beter in een waterrijke omgeving dan een portofoon. Een portofoon wordt alleen gebruikt voor landmobiele communicatie.Vergunningsplicht
Iedereen die maritieme frequentieruimte wil gebruiken, bijvoorbeeld aan boord van een schip, heeft hiervoor een bedieningscertificaat nodig. Om in het bezit te komen van een bedieningscertificaat dient u eerst met goed gevolg een examen af te leggen. Ter voorbereiding op het examen kunt u een cursus volgen.

Er zijn drie soorten bedieningscertificaten:
 • Het Basiscertificaat Marifonie: voor het gebruik van maritieme frequentieruimte op voornamelijk de binnenwateren
 • Het Beperkt Certificaat Maritieme Radiocommunicatie (Marcom-B): voor het gebruik van maritieme frequentieruimte op de binnenwateren en voornamelijk de kustwateren.
 • Het Algemeen Certificaat Maritieme Radiocommunicatie (Marcom-A): voor gebruik van frequentieruimte op zee.
Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van agentschap telecom.

Overige functionaliteiten
De Icom IC-M73 beschikt naast bovenstaande functionaliteiten ook nog over extra mogelijkheden zoals een opname mogelijkheid voor het laatst gevoerde gesprek. De marifoon zal automatisch de laatste minuut van het laatste gesprek opnemen zodat u dit terug kunt luisteren. Daarnaast beschikt de Icom IC-M73 over actieve noise cancelling die 90% van het omgevingsgeluid filtert zodat u beter verstaanbaar bent.

Voor een uitgebreid overzicht van alle specificaties kunt u de Icom IC-M73 datasheet raadplegen.

Registratie en bijdrage Agentschap Telecom
Vanaf 2016 dient u al uw VHF-apparatuur bij het Agentschap Telecom eenmalig te registreren. Vervolgens betaalt u een bijdrage van €31,- om marifoons te mogen gebruiken. Dit tarief kan elk jaar variëren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 030 669 1227

Inhoud verpakking
 • Icom IC-M73
 • Auto-lader CP-25H
 • AC-adapter
 • Snellader BC-210
 • Lithium-ion accu BP-245N
 • Riem clip
 • Hand strap
 • Antenne FA-S64V

Specificaties

Merk Icom
Artikelnummer IC-M73
EAN 4909723149330

Downloads

Icom IC-M73 datasheet(427 KB)

Contact

Vraag het één van onze experts!

Team Security

030 669 1227
E-mail

Reviews

Veelgestelde vragen