Home - Nieuws - Twitter zet 5500 medewerkers over op het gebruik YubiKey securitykeys
01-11-2021

Twitter zet 5500 medewerkers over op het gebruik YubiKey securitykeys


YubiKey NFC

In minder dan drie maanden tijd heeft Twitter 5500 medewerkers over laten gaan op het gebruik van fysieke beveiligingssleutels van YubiKey. Naar aanleiding van een grote hack vorig jaar, besloot Twitter af te stappen van standaard tweefactor-authenticatie en de beveiliging aan te scherpen.


Voorheen maakten werknemers van Twitter o.a. gebruik van tweefactor-authenticatie via sms. Deze manier van authenticatie is echter veel minder veilig dan het gebruik van een one-time password of een fysieke 2FA beveiligingssleutel. Voor een verbeterde beveiliging werden alle medewerkers daarom voorzien van een YubiKey 5 NFC sleutel. In deze Twitter blogpost is te lezen hoe het proces in z’n werk ging.

Het proces ging van start in juni en was in oktober volledig afgerond. Om dit te realiseren werd er samengewerkt met Yubico om de sleutels te distribueren. Nadat alle medewerkers waren voorzien van een beveiligingssleutel, moesten op alle interne systemen WebAuthn worden ingeschakeld zonder dat het gebruik hiervan direct verplicht werd. De werknemers werden vervolgens individueel begeleid bij het instellen van de systemen en werd hen gevraagd binnen één maand over te stappen. Uiteindelijk ging maar liefst 90% van de werknemers overstag, aldus Twitter.

KommaGo is officieel geautoriseerd YubiKey partner

Wilt u uw bedrijfsaccounts ook optimaal beveiligen en YubiKey inzetten in uw organisatie? Neem dan contact met ons op! Als officieel geautoriseerd YubiKey partner voorzien wij u graag van advies en kunnen wij ondersteuning bieden tijdens het uitroltraject. Bekijk het complete YubiKey assortiment of lees meer op onze YubiKey informatiepagina.
Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie