Home - Nieuws - Versleutelde USB-sticks beveiligen belangrijke informatie
24-07-2018

Versleutelde USB-sticks beveiligen belangrijke informatie


Naar aanleiding van de privacywet (ook wel bekend als de AVG/ Algemene verordening gegevensbescherming) zijn organisaties aan de slag gegaan met de beveiliging van persoonsgegevens en overige informatie. Er is een uitstekende firewall aangeschaft, netwerkverbindingen zijn beveiligd, medewerkers zijn bewust dat ze (persoons)gegevens zorgvuldig moeten behandelen en  gegevensverwerkingssystemen en privacy statements zijn aangepast. Daarnaast gaan er ook geluiden op voor het verbieden van draagbare opslagapparatuur, zoals USB-sticks en externe harde schijven, om de kans op een datalek te verkleinen. Maar is een verbod wel de oplossing?

Verbieden van USB-sticks niet nodig

Binnen organisaties wordt draagbare opslagapparatuur veelvuldig gebruikt, waardoor het verbieden hiervan niet de juiste maatregel lijkt. In sommige situaties is draagbare opslagapparatuur juist een uitkomst. Denk aan het maken van back-ups van belangrijke bestanden, het meenemen van externe informatie of het hebben van toegang tot bestanden wanneer er geen (veilige) verbinding is met de cloudopslag. Om ervoor de te zorgen dat de opgeslagen bestanden niet op straat komen te liggen, is een beveiligd opslagapparaat een goede oplossing.

Beveiligde USB-Sticks

Beveiligde USB-sticks zijn ervoor gemaakt om uw bestanden veilig op te slaan. Dit is erg handig als in uw organisatie gevoelige data opgeslagen of meegenomen moeten worden. De merken Kingston en ClearCrypt bieden een aantal uitstekende, beveiligde USB-sticks en externe harde schijven. Deze USB flash drives zijn alleen te ontgrendelen met een persoonlijke pincode, waardoor onbevoegden niet bij de data kunnen en gevoelige informatie niet vrij toegankelijk is.
 

Kingston DataTraveler 2000 16GB

Kingston DataTraveler 2000 32GB

Kingston DataTraveler 2000 64GB

Kingston DataTraveler 2000 16GB

Kingston DataTraveler 2000 32GB

Kingston DataTraveler 2000 64GB

ClearCrypt Secure Flash 8GB USB 3.0
ClearCrypt Secure Flash 8GB USB 3.0
ClearCrypt Secure Flash 8GB USB 3.0
ClearCrypt Secure Flash 8GB ClearCrypt Secure Flash 16GB ClearCrypt Secure Flash 32GB

Meer informatie

Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen over beveiligde opslag of heeft u interesse in de producten? Neem dan contact op met onze productspecialisten via de chat op de website, bel naar 030 669 1220 of stuur een e-mail naar info@kommago.nl. We helpen u graag!




Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie