Ruckus ZoneFlex R310 Unleashed

WiFi 5 indoor access point


Dit product is niet meer leverbaar
Klik hier voor vervangend product

Ruckus ZoneFlex R310 Unleashed

De Ruckus ZoneFlex R310 Unleashed is het instap AC-model uit de Unleashed access point serie van Ruckus Wireless. De Ruckus R310 Unleashed bevat een ingebouwde controller haalt doorvoersnelheden tot 300 Mbps + 867 Mbps (2,4 GHz en 5 GHz). De adaptieve antennes zorgen voor een uitstekende dekking.

Lees meer

Eigenschappen Ruckus ZoneFlex R310 Unleashed

Indoor 11ac access point met ingebouwde controller
Dual concurrent 2,4 GHz (11n) & 5 GHz (11ac)
Snelheid: 300 Mbps (2,4 GHz) + 867 Mbps (5 GHz)
802.3af Power over Ethernet (PoE)
Stabiel en betrouwbaar WiFi-netwerk
BeamFlex: adaptieve antennes
ChannelFly: selecteert kanaal met minste interferentie
Ruckus Unleashed app voor iOS en Android
Seamless roaming
2x2:2 streams

Zakelijk access point voor het MKB

Bent u op zoek naar een WiFi access point voor een MKB-omgeving, zoals een klein tot middelgroot kantoor, restaurant of winkel? Dan is de Ruckus ZoneFlex R310 een perfecte keuze. Het access point biedt ruim voldoende capaciteit en zorgt voor een snelle en betrouwbare verbinding. De maximale doorvoersnelheid van de ZoneFlex R310 bedraagt 867Mbps op 5GHz en 300Mbps op 2,4GHz.

Met ingebouwde controller

Met Ruckus Unleashed is een goed werkend WLAN netwerk gegarandeerd. De Ruckus ZoneFlex R310 Unleashed kan gebruikt worden als standalone access point of als onderdeel van een gecentraliseerd managed WiFi-netwerk. Het netwerk bestaat dan uit één primair access point dat fungeert als virtuele controller en één access point dat wordt ingesteld als standy-by unit. De virtuele controller zorgt voor de aansturing en het beheer van het netwerk. Mocht het primaire access point uitvallen, dan zal de stand-by unit automatisch de taken van de virtuele controller overnemen. Op deze manier wordt voorkomen dat het netwerk uitvalt en komt u dus nooit zonder WiFi te zitten.


Ruckus Unleashed Mobile app

Naast het Ruckus Unleashed Dashboard is er ook een Ruckus Unleashed Mobile app beschikbaar. Het netwerk installeren, een upgrade uitvoeren, de snelheid testen of instellingen wijzigen; het kan allemaal via uw telefoon of tablet. Daarnaast biedt de app een nauwkeurig overzicht van de gebeurtenissen op het netwerk, geïllustreerd met grafieken en diagrammen. U kunt bijvoorbeeld zien hoeveel verkeer heeft plaatsgevonden op een specifiek AP en om wat voor verkeer het ging.


Upgraden naar externe controller

Wanneer u het netwerk wilt uitbreiden tot meer dan 25 access points stapt u eenvoudig over naar een (externe) controller. In dat geval raden wij de ZoneDirector 1205 aan. De ZoneDirector 1205 ondersteunt maximaal 5 access points, maar dit aantal kan met licenties worden uitgebreid naar 150 access points. Wilt u bijvoorbeeld 26 access points inzetten, dan dient u een externe controller (Zonedirector 1200) en 21 losse AP licenties aan te schaffen.

Daarnaast kan het netwerk met een externe controller ook meer gebruikers aan. De ingebouwde Unleashed controller ondersteunt namelijk maximaal 512 gebruikers, terwijl u dit met de Zonedirector 1200 uitbreidt naar 2000 gebruikers.

BeamFlex-technologie

De ZoneFlex R310 Unleashed past verschillende Ruckus-technieken toe om de draadloze prestaties van het netwerk te optimaliseren. Een voorbeeld hiervan is BeamFlex, waarmee de R310 Unleashed zich specifiek richt op aanwezige WiFi-apparatuur. In plaats van het WiFi-signaal uit te zenden in alle richtingen, kiest het access point voor het meest ideale zendpatroon naar de gebruiker/het mobiele apparaat. De verbinding is altijd stabiel doordat de antennes het uitgezonden signaal automatisch aanpassen aan de locatie van de mobiele apparaten. Bij BeamFlex is er sprake van verticale polarisatie, waardoor men alleen bij plafondmontage profiteert van de voordelen van deze techniek.

ChannelFly-technologie

Middels de ChannelFly technologie selecteert de Ruckus ZoneFlex R310 Unleashed automatisch het RF-kanaal met het beste signaal. Mocht plotseling interferentie optreden, dan schakelt het access point direct over op een reeds geanalyseerde weg. Zo genieten gebruikers altijd van de hoogste prestaties met dit dual-band access point. De Ruckus ZoneFlex R310 Unleashed selecteert het kanaal op basis van statistische analyses en real-time gegevens van de beschikbare capaciteit.

Supportcontract niet inbegrepen

De Ruckus Unleashed serie wordt standaard aangeboden zonder supportcontract. Wilt u in aanmerking komen voor technische ondersteuning via Ruckus, dan dient u apart een supportcontract af te sluiten voor 1 jaar, 3 jaar of 5 jaar. Dit supportcontract geldt voor een compleet Ruckus Unleashed netwerk van maximaal 25 access points.

Inhoud verpakking

  • Ruckus ZoneFlex R310 Unleashed
  • Handleiding


Sales representative
Vraag het onze expert!
Michel Beemer
Tel: 030 669 1221
Chat Direct
Zyxel Basisconfiguratie
WiFi installatieservice
Ruckus Ready Specialist Cloud
 
Ruckus Ready Partner Program Elite
Altijd GRATIS verzending
Binnen de Benelux
Veilig betalen
Via iDeal, creditcard en op rekening
Tevredenheidsgarantie
30 dagen niet goed, geld terug
Download
Handleidingen & bijlagen

Specificaties

Artikelnummer: ZFR310-U
EAN: 9U1-R310-WW02

Merk: Ruckus Wireless

Lees meerReviews


20-08-2016
Eindelijk overal bereik

Nadat ik helemaal klaar was met mijn slechte wifi-netwerk thuis, ben ik bij de Wifishop van KommaGo terecht gekomen voor advies. Ik had een heleboel vragen en deze werden steeds snel beantwoord, dus dat is sowieso goed om te weten. Deze jongens hebben echt verstand van hun vak.

Qua producten heb ik lang getwijfeld tussen twee Xlaim Xi-3- en twee Ruckus ZoneFlex R310 Unleashed-accesspoints. De Xclaim Xi-3 is gebaseerd op het hogere model van de Ruckus, de R500, maar dan zonder seamless roaming en de Beamflex-antennetechniek. Heb je seamless roaming thuis nodig? Nee, niet per se, maar ik was het in ieder geval zat om telkens van het netwerk geschopt te worden als ik naar boven liep, en maar hopen of ik weer verbinding kreeg met mijn andere consumentenaccesspoint (Asus RT-AC68U en een Linksys E4200 in accesspointmodus en wat powerline-adapters).

Eén Ruckus heb ik in het trapgat hangen en één in de woonkamer, en het lijkt erop dat ik nu - eindelijk - overal goed bereik heb (ik heb pas een paar dagen ervaring).

Technisch: in mijn router heb ik de MAC-adressen van de accesspoints gezet zodat ze een vast ip-nummer krijgen. Het beheren (zie de instructiefilmpjes op https://support.ruckuswireless.com/Unleashed-Instructional-Videos) gaat via het (zogenaamde) subdomein https://unleased.ruckuswireless.com/ dat een Admin Portal oplevert. Dit is echter geen echt subdomein, maar het adres gaat rechtstreeks naar de Ruckus dat trouwens ook via ip te bereiken is. En dat is wel nodig, want dit subdomein is niet te bereiken als je het adres intikt vanaf een vaste pc (huh?). Geinig detail is dat als je het (management)ip-nummer van de Standby-Master (het tweede kastje) intikt, je direct gerouteerd wordt naar de Master (het eerste kastje). De interface is vrij intuïtief, maar verwacht geen fancy omgeving zoals bijvoorbeeld een Asus die heeft.

Een (veilig) gastennetwerk is alleen mogelijk als je er een zakelijk router erbij neemt (zoals de Draytek 2120 of de Draytek 2925) omdat er een apart netwerksegment nodig is. In tegenstelling tot een gastennetwerk op bijvoorbeeld een Asus RT-AC68U (heb ik getest), kunnen op de Ruckus de netwerkapparaten gewoon via http en ip bereikt worden, ondanks 'client isolation'. De toegevoegde waarde van meerdere SSID's (per radio zijn er vier mogelijk) is voor een consument dus beperkt.

Qua support is er nog een dingetje: de fabrikant vindt dat je deze er apart moet bijkopen. Naar verluidt is dit voor de zakelijke markt dan misschien wel een gebruikelijk businessmodel, maar een consument heeft in Nederland gewoon recht op een 'deugdelijk product'. Een product moet voldoen aan de redelijke verwachtingen die de consument ervan mag hebben. Als dit niet zo is, kan er sprake zijn van ‘non conformiteit’. Dit betekent dat beveiligingsupdates en bugfixes 'gewoon' verstrekt moeten worden. Zoiets is immers gebruikelijk. En dan heb je - even zwart-wit - niets met de fabrikant te maken, maar met de verkoper, de wifishop.nl (KommaGo.nl). De wifishop vertelde mij overigens dat ik mij hier in de praktijk geen zorgen over hoef te maken. Betaalde support is meer bedoeld voor de (ontwikkeling van) zakelijke features. De huidige firmware zou stabiel en veilig zijn. En bovendien: je router is het knooppunt naar buiten. Met dat in het achterhoofd heb ik dus toch voor de Ruckussen gekozen, en ik heb er nog geen spijt van!

bereik, antennetechnologie (Beamflex)

seamless roaming: AP bepaalt zelf wanneer client wordt overgezet naar andere AP en niet andersom: geen 'hik' bij b.v. VoIP

gedoseerde straling: AP bepaalt per client hoeveel tx power nodig is én stuurt de signalen niet rondom, maar alleen naar de betreffende client

voeding via netwerkkabel mogelijk (PoE)

erg duur

betaalde support, geen firmwareupdates na een "bepaalde tijd"

meerdere SSID's hebben alleen zin i.c.m. zakelijk router

voeding niet meegeleverd

Beoordeling:
26-09-2016
Zeer professioneel

Contact gehad met de Wifishop en gevraagd naar een professioneel accesspoint zonder de toevoeging van een controller. Hierbij het advies gehad voor een Ruckus R310 en deze ook direct besteld. Netjes binnen 24 uur geleverd. Product zeer makkelijk te installeren en erg goed wifi signaal.
Kortom zeer tevreden over het advies van de Wifishop en het product zelf!

Professioneel product

Snelle levering

Goed Wi-Fi bereik

Er zijn geen minpunten voor dit product

Beoordeling:

Lees meer reviews

Veelgestelde vragenHoe stel ik het accespoint in op mijn Ziggo modem/router? Hoe moet ik beide apparaten instellen? Wat is jullie ervaring om deze achter een Ziggo (Cisco) modemrouter te plaatsen?
De Zoneflex R310 Unleashed werkt met elke (modem)router en u hoeft niet perse de instellingen van uw (modem)router aan te passen om de Zoneflex R310-U te kunnen gebruiken. Bij het eerste gebruik zal de Zoneflex R310-U een onbeveiligd netwerk uitzenden en als u hiermee verbindt dan krijgt u een setupwizard, waarbij er wordt gevraagd wat de netwerknaam, het wachtwoord en het IP-adres moeten zijn. Daarna start het accesspoint opnieuw op en worden de instellingen toegepast. Daarna kunt u het accesspoint in gebruik nemen.

Het enige dat u kunt overwegen is om de draadloze functionaliteit van de (modem)router uit te schakelen als de dekking van het accesspoint voldoende is. Hiermee reduceert u de kans op interferentie/storing en dit kan eventueel ook de draadloze snelheid van het accesspoint verhogen.
Als ik op 2 etages een Ruckus R310 AP wil installeren als 1 netwerk, moeten dan beide AP's 'unleashed' zijn, of kan ik via de controller van de unleashed R310 een R310 toevoegen die niet unleashed is?
U dient hiervoor dan 2 unleashed units te gebruiken, want de firmware/software op de "normale" units is anders dan op de Unleashed units. Unleashed units koppelen automatisch met elkaar op hetzelfde netwerk en vormen dan 1 groot netwerk. Van de 2 units wordt er automatisch 1 master bepaald die de controller vormt en er is altijd 1 backup master voor als de master AP uitvalt.

Als het echter om een nieuwe opzet gaat en u heeft niet al een bestaande R310 unit dan zou ik aanraden om voor 2 keer de R320 Unleashed te gaan in plaats van de R310. De R320 is namelijk de opvolger van de R310 en de R310 blijft nog op de markt vanwege de werking met oudere systemen. Voor nieuwe omgevingen is de R320 daarom de betere keuze.

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie