Kopen op rekening Voor zakelijke klanten
Professioneel advies 20 jaar ervaring
Gratis verzending Dropshipment mogelijk
KommaGoRoutershop
Product image

MetaGeek Cisco CleanAir

Accessory voor Chanalyzer 5

MetaGeek Cisco CleanAir
Accessory voor Chanalyzer 5

Dit product is niet meer leverbaar

Klanten beoordelen KommaGo met een  4.59/5

Gratis verzending

Professioneel advies

20 jaar ervaring

Met de Chanalyzer 's Cisco CleanAir extensie is het mogelijk om op afstand zowel de 2,4 als de 5 GHz Wi-Fi in kaart te brengen. Mocht er een probleem ontstaan met het Wi-Fi netwerk dan is het mogelijk om een quick spot check uit te voeren op het Wi-Fi netwerk.

Identificeer interferentie

De Chanalyzer geeft in een lijst weer welke interferentie er gedetecteerd wordt door het CleanAir AP. Deze lijst wordt opgeslagen door de Chanalyzer software zodat het mogelijk is om snel terug te vinden op welk moment het probleem ontstaan is.

Documenteer de resultaten

Met slechts een paar klikken is het mogelijk om met de apart verkrijgbare Report Builder een rapport op te stellen voor collega's of kanten. Aan de hand van de gemeten resultaten wordt inzichtelijk waar de problemen in het Wi-Fi netwerk optreden. De visualisaties kunnen indien nodig geëxporteerd worden naar PDF.


MetaGeek License Manager

Met de MetaGeek License Manager krijgt u inzicht in uw MetaGeek licenties. U ziet hoeveel (software)licenties u in totaal heeft, over welk licentietype u beschikt en wanneer elke licentie aflopen is en verlengd moet worden. Eventueel kunt u een licentie verwijderen.

Specificaties

Merk Metageek
Artikelnummer ACC-CHAN-CCA
Type product Software
Type software Cisco CleanAir
Frequentieband Niet van toepassing
Contact

Vraag het één van onze experts!

Team Networking

030 669 1221
E-mail

Alternatieven

 • MetaGeek Wi-Spy DBx

  dual-band spectrum analyzer (11a/b/g/n)

  495,87excl. btw

  600,00incl. btw

  Levertijd 1 tot 3 werkdagen


  Meer informatie

Reviews

Veelgestelde vragen

De Cisco CleanAir® extensie/uitbreiding voor de Chanalyzer 5 software van Metageek zorgt ervoor dat u verbinding kunt maken met een Cisco accesspoint en vanuit het accesspoint een spectrumanalyse kunt uitvoeren. Het accesspoint moet dan wel CleanAir ondersteunen en dit wordt momenteel alleen ondersteunt op de high-end modellen. 

Als u daarom Cisco Accesspoints heeft die CleanAir ondersteunen dan kunt u in combinatie met de Chanalyzer 5 software een spectrumanalyze uitvoeren zonder een USB Spectrum Analyzer (zoals een Wi-Spy dongles) te gebruiken. Controleer wel of het accesspoint dualband is en of CleanAir ook ondersteunt wordt op beide banden (2,4GHz en 5GHz). 

Indien u een universele WiFi metingen wilt doen dan kunt u ook alleen de Chanalyzer 5 software in combinatie met een USB Spectrum Analyser gebruiken, daarbij wordt door Metageek de Wi-Spy hardware geadviseerd. De Wi-Spy DBx is dualband en kan daarom zowel op 2,4Ghz als 5Ghz scannen. U voert de scan dan uit vanuit de USB dongle i.p.v. via een accesspoint.

De ingebouwde WiFi adapter kan helaas in de meeste gevallen niet gebruikt worden voor een spectrum analyse doordat de meeste WiFi adapters alleen WiFi signalen kunnen zien en bij een spectrum analyse wordt er ook gekeken naar non-WiFi signalen. Juist de non-WiFi signalen kunnen de meeste problemen veroorzaken doordat ze wel op dezelfde frequentie kunnen werken, maar niet hetzelfde functioneren als WiFi. Voorbeelden hiervan zijn bluetooth, DECT, magnetrons en Zigbee.