MetaGeek Cisco CleanAir

Accessory voor Chanalyzer 5


125,00 excl. btw

151,25 incl. btw

Levertijd 1 tot 3 werkdagen

MetaGeek Cisco CleanAir

Met de Chanalyzer 's Cisco CleanAir extensie is het mogelijk om op afstand zowel de 2,4 als de 5 GHz Wi-Fi in kaart te brengen. Mocht er een probleem ontstaan met het Wi-Fi netwerk dan is het mogelijk om een quick spot check uit te voeren op het Wi-Fi netwerk.

Lees meer

Identificeer interferentie

De Chanalyzer geeft in een lijst weer welke interferentie er gedetecteerd wordt door het CleanAir AP. Deze lijst wordt opgeslagen door de Chanalyzer software zodat het mogelijk is om snel terug te vinden op welk moment het probleem ontstaan is.

Documenteer de resultaten

Met slechts een paar klikken is het mogelijk om met de apart verkrijgbare Report Builder een rapport op te stellen voor collega's of kanten. Aan de hand van de gemeten resultaten wordt inzichtelijk waar de problemen in het Wi-Fi netwerk optreden. De visualisaties kunnen indien nodig geëxporteerd worden naar PDF.


MetaGeek License Manager

Met de MetaGeek License Manager krijgt u inzicht in uw MetaGeek licenties. U ziet hoeveel (software)licenties u in totaal heeft, over welk licentietype u beschikt en wanneer elke licentie aflopen is en verlengd moet worden. Eventueel kunt u een licentie verwijderen.

Sales representative
Vraag het onze expert!
Michel Beemer
Tel: 030 669 1221
Chat Direct
Altijd GRATIS verzending
Binnen de Benelux
Veilig betalen
Via iDeal, creditcard en op rekening
Tevredenheidsgarantie
30 dagen niet goed, geld terug

Specificaties

Artikelnummer: ACC-CHAN-CCA

Merk: Metageek

Lees meerAlternatieven

MetaGeek Wi-Spy DBx

MetaGeek Wi-Spy DBx

dual-band spectrum analyzer (11a/b/g/n)Voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

495,87 excl. btw
600,00 incl. btw

Reviews

Schrijf hier als eerste uw ervaring over het product!


Veelgestelde vragenMet deze software scan je de WiFi band, maar is dat alleen op 2,4Ghz of ook op 5Ghz en kan dat met de ingebouwde WiFi in de laptop of moet je hier een dongle bij kopen?
De Cisco CleanAir® extensie/uitbreiding voor de Chanalyzer 5 software van Metageek zorgt ervoor dat u verbinding kunt maken met een Cisco accesspoint en vanuit het accesspoint een spectrumanalyse kunt uitvoeren. Het accesspoint moet dan wel CleanAir ondersteunen en dit wordt momenteel alleen ondersteunt op de high-end modellen. 

Als u daarom Cisco Accesspoints heeft die CleanAir ondersteunen dan kunt u in combinatie met de Chanalyzer 5 software een spectrumanalyze uitvoeren zonder een USB Spectrum Analyzer (zoals een Wi-Spy dongles) te gebruiken. Controleer wel of het accesspoint dualband is en of CleanAir ook ondersteunt wordt op beide banden (2,4GHz en 5GHz). 

Indien u een universele WiFi metingen wilt doen dan kunt u ook alleen de Chanalyzer 5 software in combinatie met een USB Spectrum Analyser gebruiken, daarbij wordt door Metageek de Wi-Spy hardware geadviseerd. De Wi-Spy DBx is dualband en kan daarom zowel op 2,4Ghz als 5Ghz scannen. U voert de scan dan uit vanuit de USB dongle i.p.v. via een accesspoint.

De ingebouwde WiFi adapter kan helaas in de meeste gevallen niet gebruikt worden voor een spectrum analyse doordat de meeste WiFi adapters alleen WiFi signalen kunnen zien en bij een spectrum analyse wordt er ook gekeken naar non-WiFi signalen. Juist de non-WiFi signalen kunnen de meeste problemen veroorzaken doordat ze wel op dezelfde frequentie kunnen werken, maar niet hetzelfde functioneren als WiFi. Voorbeelden hiervan zijn bluetooth, DECT, magnetrons en Zigbee.

Service

Contact

Bestelproces

Algemene informatie