Kopen op rekening Voor zakelijke klanten
Professioneel advies 20 jaar ervaring
Gratis verzending Dropshipment mogelijk
KommaGoRoutershop
Product image

Ubiquiti NSM5 Point to Point

Wi-Fi bundel

158,35excl. btw

191,60incl. btw

Ubiquiti NSM5 Point to Point
Wi-Fi bundel

158,35 excl. btw

191,60 incl. btw

Uit voorraad leverbaar

Vandaag besteld, woensdag in huis

Klanten beoordelen KommaGo met een  4.59/5

Gratis verzending

Professioneel advies

20 jaar ervaring

Met deze Ubiquiti point to point Wi-Fi bundel zet u eenvoudig een verbinding op tussen 2 gebouwen. De Ubiquiti point to point bundel werkt op de 5 Ghz 802.11a frequentie.

Eigenschappen Ubiquiti Nanostation M 5 Ghz

5 Ghz Wi-Fi frequentie volgens 802.11a/n
Te gebruiken in point to point wifi opstelling
1 x 100 Mbps netwerkaansluiting met PoE-input
1 x 100 Mbps LAN aansluiting met PoE-output (24v, 500mA)
16 dBi antenne versterking, 27 dBm vermogen
Inclusief mast montagebeugels en PoE voeding

Point to Point Wi-Fi
De Ubiquiti Nanostation M is bedoeld voor het opzetten van Point to Point Wi-Fi opstellingen waarbij u twee panden draadloos met elkaar kunt verbinden. Deze opstelling wordt veelal gebruikt om twee netwerken op verschillende locaties samen te brengen of om een backup internet verbinding op te zetten. De Ubiquiti Nanostation werkt op de 5 Ghz band.

Vermogen en aansluitingen
De Ubiquiti Nanostation M heeft een maximaal vermogen van 27 dBm wat een stuk hoger is dan de gemiddelde outdoor Wi-Fi access point en kan hierdoor grotere afstanden overbruggen. De interne antenne in de Nanostation heeft een versterking van 16 dBi waardoor het totale uitgezonden vermogen erg hoog komt te liggen. Bij vrij zicht zijn afstanden tot 2 kilometer te behalen maar wij raden u altijd aan om met onze Wi-Fi experts contact op te nemen voor advies met betrekking tot uw specifieke situatie.

De Ubiquiti Nanostation M is voorzien van twee netwerkaansluitingen waarmee u het access point met uw router of switch kunt verbinden. De tweede netwerkpoort kan worden gebruikt om de access point door te lussen naar een eventuele tweede unit.

Het access point krijgt via zijn netwerkaansluiting de netwerkgegevens door maar wordt ook via deze aansluiting van stroom voorzien. Hiervoor maakt de Ubiquiti Nanostation M gebruik van Power over Ethernet, standaard wordt de PoE adapter ook meegeleverd met het access point. Een groot voordeel van power over ethernet voeding is dat u geen stroom direct in de buurt van het access point nodig heeft, met een netwerkkabel van maximaal 30 meter kunt u het access point voeden.

Inhoud verpakking
  • 2x Ubiquiti Nanostation M (NSM5)
  • 2x Power over Ethernet voeding 24V 0,5A
  • 2x Montagestrips
  • Handleiding

Specificaties

Merk Ubiquiti
Artikelnummer NSM5_duopack
Aantal access points 2-pack
WiFi standaard WiFi 4 (11n)
WiFi-frequentieband 5 GHz
Indoor of outdoor Outdoor
Snelheid 2,4 GHz Geen 2,4 GHz
Aantal streams 2,4 GHz n.v.t.
Snelheid 5 GHz 150 Mbps
Aantal streams 5 GHz n.v.t.
Beheer via Cloud Optioneel
Maximaal zendvermogen 27dBm/500mW
PoE-ondersteuning 24V passief
PoE-injector meegeleverd Ja
LAN-aansluiting 2x 100 Mbps LAN
Roaming ondersteuning Geen roaming
Antenne aansluiting Geen

Downloads

Ubiquiti P2P handleiding(1556 KB)

Contact

Vraag het één van onze experts!

Team Networking

030 669 1221
E-mail
WiFi installatieservice

Reviews

4.5

van de 5

3 reviews

5 sterren 1
4 sterren 1
3 sterren 1
2 sterren 0
1 ster 0

Dit product beoordelen?

Jos

26-12-2023

6 jaar goed gedaan nu valt hij weg

6 jaar lang plezier van gehad nooit geweigerd tot nu toe alles ziet er nog goed uit de rj45 is niet aangetast alleen valt hij nu regelmatig uit! Nog maar 0.04 mbit laat hij toe resetten werkt een dag daarna valt hij weer uit! Reactie KommaGo: Bedankt voor de review, fijn om te horen dat Nanostation m5 6 jaar lang zonder problemen heeft gefunctioneerd. Vervelend dat er nu problemen zijn, heeft u al geprobeerd om de POE injectors te vervangen? Een POE injector die niet meer optimaal functioneert kan voor instabiliteit- en snelheidsproblemen zorgen. Indien dit niet helpt, de Nanostation AC (NS-5AC) is de opvolger van NSM5 met hogere snelheden.

J. Bosch

04-08-2019

Vervolg super apparaat

Zie mijn vorige review uit 2015. De NSM5 heeft nu 4 jaar op het dak gestaan, ik heb het er eventjes afgehaald om het te inspecteren. In die 4 jaar is het een beetje verweerd door het sterke zonlicht hier in Frankrijk, maar het ziet er naar uit dat 't het nog wel tenminste 4 jaar uit zal houden. De elektronica heeft geen moment geweigerd, de verbinding is stabiel en snel. In tegenstelling tot wat ik vroeger dacht is de RJ-45 niet geoxideerd, ziet er als nieuw uit. We overwegen om nog meer huizen in de buurt op deze manier van Internet te voorzien met NSM5.
P_20190804_122715_1564915225.jpg

J. Bosch

15-08-2015

super apparaat

We hebben in no-time een stabiele WiFi verbinding opgezet tussen twee huizen. Niet duur en makkelijk in te stellen als bridge. Ik hoop dat de kunststof behuizing het een tijd uithoudt in fel zonlicht, voor het materiaal is geen specificatie. Ook is de POE voeding op gelijkstroom, dat zal op den duur waarschijnlijk tot corrosie van het netwerkstekkertje leiden. Daarom is het stekkertje in paraffine-olie gedoopt. Er is weinig documentatie over hoe het apparaat als router in te stellen. Voor de prijs is het echter een heel goed apparaat.
IMG_20150801_000000_1439651513.jpg

Veelgestelde vragen

Dit is wel mogelijk, echter kan dit maar met één switch en dit is de ToughSwitch van Ubiquiti. Alle andere switches gaan helaas niet werken doordat deze alleen met de 802.3af en 3at PoE standaarden werken.

De switch is vooral handig als u naast de point-to-point unit ook een aantal Ubiquiti UniFi units op dezelfde locatie heeft voor de dekking van de clients. Als u echter alleen een point-to-point verbinding gaat realiseren dan zijn de meegeleverde PoE injectors voldoende.
De diameter van de achterkant is 4,5 cm
Ja, deze point-to-point bundel is in combinatie met elke (modem)router te gebruiken. Het type internetverbinding is niet relevant doordat het modem ervoor zorgt dat het internetverkeer via een netwerkverbinding toegankelijk is en de router zorgt ervoor dat dit toegankelijk is voor meerdere apparaten tegelijkertijd. Een point-to-point verbinding is slechts een draadloze uitbreiding via een netwerkaansluiting op uw router.
Met een 5GHz set, zoals de Nanostation M5 duopack, is het wel aan te raden om een redelijk goede zichtverbinding aan te houden, want 5GHz is veel gevoeliger voor obstakels dan lagere frequenties (zoals 2,4GHz). Elk obstakel zal het signaal dempen of vervormen en dit heeft invloed op de stabiliteit en de snelheid. Met meerdere obstakels is de kans van slagen daarom veel kleiner.

Ons advies zou zijn om te kijken naar een oplossing waarbij het mogelijk is om een zichtverbinding op te bouwen, dit kan bijvoorbeeld gerealiseerd worden door de apparatuur hoger te plaatsen, of gebruik te maken van een tussenliggend punt met een stroomvoorziening dat wel zicht heeft op de 2 locaties. Indien dit echt niet mogelijk is, dan kunt u eventueel nog testen met 2,4GHz. 
Ja, zolang u vrij zicht heeft dan gaat de Nanostation M5 point-to-point set met gemak werken op 125 meter. Echter kan de Nanostation M5 slechts 100mbp/s netto doorzetten, voor zo'n korte afstand zou ik eerder een budget/instap 11ac bundel aanraden zoals de Loco 5AC bundel: https://www.wifishop.nl/ubiquiti-nanostation-ac-loco-duo-pack-poe-injectoren/pid=66970. Deze set kan theoretisch een snelheid leveren tot 450mbp/s netto, in de praktijk zien we vaak snelheden tussen de 250mbp/s en 300mbp/s.