Kopen op rekening Voor zakelijke klanten
Professioneel advies 20 jaar ervaring
Gratis verzending Dropshipment mogelijk
KommaGo
Product image

Ubiquiti USG UniFi Firewall

Ubiquiti USG UniFi Firewall

Dit product is niet meer leverbaar
Klik hier voor vervangend product

Klanten beoordelen KommaGo met een  4.62/5

Gratis verzending

Professioneel advies

20 jaar ervaring

De Ubiquiti USG is een compacte router met ingebouwde firewall die uw kleinzakelijke netwerk veilig houdt. De Ubiquiti USG beschikt over uitgebreide monitoring en management features en werkt uitstekend samen met andere Ubiquiti apparatuur in uw netwerk.

Eigenschappen Ubiquiti UniFi Security Gateway

Router en firewall in één apparaat
Gigabit WAN-, LAN- en WAN-/LAN-poort
VPN en VLAN mogelijkheden
QoS voor VoIP en videoverkeer
1 miljoen pakketjes per seconde
Beheer via uitgebreide UniFi controllersoftware

Ubiquiti UniFi Security Gateway

De Ubiquiti USG is een semi-professionele router voor het MKB. De router met ingebouwde firewall kan dankzij geavanceerde hardware en software tot wel 1 miljoen data pakketjes per seconde afhandelen. De hoge capaciteit komt goed van pas wanneer u bijvoorbeeld een website host of veel gebruikmaakt van peer-to-peer netwerken. Met de Ubiquiti UniFi Security Gateway kunt u ook een VPN-verbinding opzetten tussen 2 netwerken, om bijvoorbeeld een veilige verbinding te creëren tussen een thuiswerker en het bedrijfsnetwerk.

Processor en geheugen

Om de vele gelijktijdige connecties en hoeveelheid data te verwerken maakt de Ubiquiti UniFi Security Gateway gebruikt van een snelle Dual-Core 500 MHz MIPS64 processor die wordt ondersteund door 512 MB DDR2 geheugen. De USG beschikt ook over 2 GB aan flash storage voor alle configuraties en de firmware.

De Ubiquiti UniFi Security Gateway heeft geen ingebouwde ventilatoren, maar wordt passief gekoeld om een stille werking te kunnen garanderen. De router wordt via een meegeleverde 12 Volt (1A) voeding van stroom voorzien en verbruikt slechts 7 Watt. Daarnaast is het mogelijk om de Ubiquiti USG aan de muur te monteren.

UniFi software

Met de gratis UniFi Controller software kunt u de Ubiquiti USG volledig configureren. Beschikt u over meerdere Ubiquiti apparaten, dan vindt u deze terug binnen hetzelfde platform zodat u al uw apparatuur centraal kunt beheren (ook netwerken van verschillende locaties). De software biedt verschillende monitoring- en analysetools om de status van uw netwerk te controleren.

Inhoud verpakking

  • Ubiquiti UniFi Security Gateway
  • Voeding 12V 1A
  • Schroeven voor muurbevestiging
  • Handleiding

Specificaties

Merk Ubiquiti
Artikelnummer UBNT-USG
EAN 810354022807
LAN poorten 2x LAN
WAN poorten 1x WAN
WiFi standaard Geen WiFi
2,4 GHz snelheid Geen 2,4 GHz WiFi
5 GHz snelheid Geen 5 GHz WiFi
4G ondersteuning Nee
VPN ondersteuning Ja; PPTP, IPsec, OpenVPN
VPN tunnels Onbeperkt
USB poorten Geen
Firewall Ja, basis
Loadbalancing Ja
PoE Output Nee
QoS Ja
VLAN Ja
SFP poorten Nee
Met SFP module Nee
Aantal units 1-pack

Downloads

Ubiquiti USG Datasheet(2755 KB)

Ubiquiti USG Handleiding(4555 KB)

Contact

Vraag het één van onze experts!

Team Networking

030 669 1222
E-mail

Reviews

4

van de 5

4 reviews

5 sterren 1
4 sterren 1
3 sterren 1
2 sterren 1
1 ster 0

Dit product beoordelen?

Trusted Shops Review

11-02-2021

Werkt prima met VLAN instellen maar poging om de WAN2/LAN2 port als tweede LAN port in te stellen ging mis.

Trusted Shops Review

20-01-2021

Goed spul van ubiquiti. Past helemaal in een mkb netwerk of een Soho netwerk.

Pedro

25-09-2017

Alleen geschikt voor basis firewall gebruik

Prima service van routershop. Na mijn positieve ervaringen met het merk Ubiquiti heb ik deze router gekocht omdat ik de Unifi omgeving wilde gebruiken en wellicht was de firewall in deze router goed genoeg. Ik wilde namelijk poort 80 en 25 helemaal open zetten en poorten 443, 993, 465 open zetten voor een paar specifieke IP adressen. Dat kan al niet meer. De firewall functie in Unifi v5.5.20 heeft nog steeds issues (o.a. rules die niet willen werken, de prio die je niet goed kan instellen, vaste regels die in de weg zitten, etc.). Los daarvan laat ook de documentatie te wensen over (oftewel ontbreekt volledig, je bent afhankelijk van het user-forum). Ik blijf dus nog even met pfSense werken. Hopelijk gaat Ubiquiti dit wel verbeteren want dit product is nog geen "Enterprise gateway router".

Veelgestelde vragen

Het is inderdaad mogelijk om met de Unifi Gateway een gastennetwerk op te zetten waarbij de gebruikers geen toegang hebben tot de andere devices in uw netwerk, maar wel met het internet. 
 
Momenteel zijn de meeste VPN functies van de Ubiquiti USG modellen nog in beta en dat gaat voornamelijk om de VPN functies die in combinatie met de apparatuur van andere merken werken. Er zijn daarom wel mogelijkheden, maar als het niet naar behoren functioneert dan kunt u dit alleen melden en hopen dat zij het probleem verhelpen bij de volgende update. Echter hebben wij de meeste VPN functies al uitgebreid getest en tot op heden blijken deze (in de "stable releases") naar behoren te functioneren.

Momenteel zijn de volgende zaken qua VPN mogelijk met de UnIFi Controller (v5.6.26):
  1. VPN Server ("Remote User VPN") met PPTP of LT2P (geen IPsec)
  2. VPN client, beperkt tot PPTP (geen L2TP of IPsec)
  3. Site-to-Site VPN met Auto IPsec (koppeling met andere UniFi USG's)
  4. Site-to-Site VPN met (manual) IPsec en OpenVPN
Wij kunnen niet met zekerheid zeggen of de huidige UniFi controller qua VPN stabiel functioneert in combinatie met een Synology NAS, maar u kunt dit wel uitproberen binnen ons retourtermijn van 30 dagen. Als dit niet blijkt te werken, dan kunt u de Ubiquiti USG in de originele doos retourneren binnen die periode. U krijgt dan het volledige aankoopbedrag gecrediteerd.