Kopen op rekening Voor zakelijke klanten
Professioneel advies 20 jaar ervaring
Gratis verzending Dropshipment mogelijk
KommaGoRoutershop
Product image

Ruckus ZoneDirector 1200

incl. 5 AP licentie

Ruckus ZoneDirector 1200
incl. 5 AP licentie

Dit product is niet meer leverbaar
Klik hier voor vervangend product

Klanten beoordelen KommaGo met een  4.59/5

Gratis verzending

Professioneel advies

20 jaar ervaring

Let op: Bij de eerste aanschaf van een Ruckus ZoneDirector is het afsluiten van een supportcontract verplicht. De productbundels incl. support vindt u onderaan de pagina.

De Ruckus ZoneDirector 1200 is een managed controller en ondersteunt standaard 5 Ruckus ZoneFlex access points. In combinatie met de ZoneFlex access points zet u snel en eenvoudig een stabiel WiFi-netwerk op en kunt u gebruikmaken van functionaliteiten zoals loadbalancing en seamless roaming.

Eigenschappen Ruckus ZoneDirector 1200

Centraal management WiFi
WiFi Hotspot functionaliteiten
Ondersteunt standaard 5 ZoneFlex access points
Softwarematig uitbreidbaar tot 75 access points
Ondersteunt maximaal 2000 devices
Easy install (binnen 15minuten)
Toegangsvouchers
Loadbalancing
Seamless roaming
Quality of Service (QoS)
Ruckus advies op maat
Centraal managed WiFi
De Ruckus ZoneDirector 1200 is een managed controller waarmee u het WiFi-netwerk centraal beheerd kan worden. In combinatie met de Ruckus ZoneFlex access points zet u met gemak een stabiel WiFi-netwerk op. Ook ondersteunt de Ruckus controller hotspot functionaliteiten.

De Ruckus ZoneDirector 1200 kan standaard tot 5 Ruckus ZoneFlex access points aansturen. Door middel van een software upgrade is het systeem uit te breiden tot maximaal 75 ZoneFlex access points.

Toepassing
Met het Ruckus systeem kunt u grote groepen gebruikers gelijktijdig voorzien van een stabiele WiFi-verbinding. Met functionaliteiten zoals loadbalancing, seamless roaming en Quality over Service (QoS) is de Ruckus ZoneDirector 1200 geschikt voor gebruik in hotels, scholen, kantoren, luchthavens en publieke gebouwen.Easy install
Het Ruckus systeem is ook zonder specifieke technische kennis eenvoudig te installeren, configureren en te beheren. Ook de ZoneFlex access points kunnen door middel van de ZoneDirector 1200 snel en eenvoudig geconfigureerd worden. Met de installatie wizard zet u in 15 minuten een stabiel WiFi-netwerk op. Hierdoor is de Ruckus oplossing ideaal voor bedrijven zonder brede ICT-afdeling.

Geavanceerd WiFi
In combinatie met de Ruckus ZoneFlex access points ondersteunt het Ruckus systeem geavanceerde WiFi-functionaliteiten zoals loadbalancing, airtime fairness, seamless roaming en Quality of Service. Ook activeert de Ruckus ZoneDirector 1200 de gepatenteerde Ruckus Beamflex antenne-technologie van de ZoneFlex access points.

Bandsteering zorgt ervoor dat gebruikers optimaal worden voorzien van een stabile verbinding. Door deze functionaliteit worden apparaten die gebruikmaken van de 802.11a techniek automatisch op de 5GHz frequentie bediend. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over op de 2,4 GHz frequentie. Zodoende ontstaat een hoogwaardig, stabiel en uitgebalanceerd WiFi-netwerk.

Dynamic Pre-shared key met Zero IT configuratie
Dynamic Pre-shared key maakt het mogelijk om automatisch een uniek wachtwoord toe te wijzen aan een gebruiker. Deze techniek maakt ook gebruik van de 802.1x authenticatiemethode, echter is het authenticatieproces vereenvoudigd voor zowel de beheerder als de gebruikers. De beheerder dient het account namelijk niet handmatig aan te maken. Ook is het mogelijk om een geldigheidsdatum te koppelen aan elk wachtwoord.

Ruckus ZoneDirector 1200

Meedere VLAN's
Maakt u gebruik van meerdere VLAN's in uw netwerk dan kunt u met de Ruckus ZoneDirector 1200 eenvoudige meerdere WiFi-netwerken scheiden. Zo kunt u meerdere SSID's opzetten voor bijvoorbeeld gastgebruikers, medewerkers of management.

WatchDog support
Bij de eerste aanschaf van een Ruckus ZoneDirector 1200 bent u verplicht een WatchDog supportcontract af te sluiten (1, 3 of 5 jaar). Hiermee kunt u bij ons terecht kunt voor software-updates en vragen. Als het supportcontract verlopen is, kunt u desgewenst op elk moment een nieuw supportcontract aanschaffen, zelfs als uw supportcontract verlopen is.

Inhoud verpakking
  • Ruckus ZoneDirector 1200
  • Handleiding

Specificaties

Merk Ruckus Wireless
Artikelnummer ZD1205
EAN 901-1205-EU00
AP Licentie 5 access points
Eenvoudig beheer Ja
Aantal gebruikers 2000 gelijktijdig
Contact

Vraag het één van onze experts!

Team Networking

030 669 1221
E-mail
Ruckus Ready Specialist Cloud
 
Ruckus Ready Partner Program Certified
Ruckus Ready Specialist Cloud

Reviews

Veelgestelde vragen

Het is belangrijk om te controleren of uw ZoneDirector voorzien is van de nieuwste firmware. Mocht dit zo zijn dan kan u kijken of u Optie 43 aan kan zetten in uw DHCP. Dit zorgt er voor dat er over de DHCP een bepaald signaal mee gestuurd word zodat de access points precies weten waar ze kunnen verbinden. Om deze optie te gebruiken moet u van het IP adres van de Zonedirector omzetten in een HEX en deze invoeren bij uw optie 43. Dit kan u doen op de volgende pagina: http://shimi.net/services/opt43/index.php
Dit zou op te lossen zijn door de stappen te volgens op de volgende info pagina van Ruckus Wireless.
https://support.ruckuswireless.com/answers/000001423
Dit zou het probleem moeten oplossen.
Ruckus is helaas sinds 9.9 gestopt met het beschikbaar stellen van de specifieke firmwares voor standalone accesspoints, sindsdien kunt u alleen nog de universele 100.x of 104.x firmware downloaden. Als u daarom handmatig het accesspoint wilt updaten naar 9.12.2 dan dient u de standalone firmware te exporteren uit de Zonedirector. Hiervoor dient u via CLI FTP aan te zetten op de Zonedirector en daarna kunt u via FTP de firmware downloaden.

Hiervoor dient u de volgende stappen te doorlopen:

   1.    Log via CLI in op uw Zonedirector
   2.    Voer de volgende CLI commands in om FTP aan te zetten
 
Ruckus> en
ruckus# config
ruckus(config)# system
ruckus(config-sys)#   ftp-anon
 
    3.   Gebruik het volgende adres om via FTP in te loggen op de Zonedirector: ftp://<<Zonedirector IP Adres>
    4.   U krijgt nu een lijst te zien met .bl7 firmware bestanden, download de firmware voor het juiste type accesspoint.
 
Met dit .bl7 bestand kunt u uw accesspoint handmatig updaten en daarna zal de Zonedirector het accesspoint ook weer kunnen aansturen.